Receptai

Varškės keksas prie arbatos

Sudedamosios dalys: 

  • 350 g varškės,
  • 5 kiaušiniai,
  • 150 g miltų,
  • 150 g cukraus + 5 vanilino,
  • 100 g sviesto,
  • 0,5 arb. š. sodos,
  • džiovintų abrikosų arba razinų pagal skonį.

Gaminimas

  • Kiaušinius suplakame su cukrumi, įdedame vaniliną, ištirpdytą sviestą ir gerai išmaišome. Įdedame sodą, paskui varškę ir suplakame iki vientisos masės. Tada įdedame miltus ir dar kartą gerai išplakame.
  • Masę sudedame į kepimo formą, išteptą augaliniu aliejumi.
  • Kepame 40 min. iki 180 °C temperatūros įkaitintoje orkaitėje, kol kepinys įgaus ausinį atspalvį.
  • Apliejame glazūra ir papuošiame uogomis.

Tai jums tikrai patiks!

Related Articles

Close