Receptai
Varškės keksas prie arbatos

Sudedamosios dalys:
- 350 g varškės,
- 5 kiaušiniai,
- 150 g miltų,
- 150 g cukraus + 5 vanilino,
- 100 g sviesto,
- 0,5 arb. š. sodos,
- džiovintų abrikosų arba razinų pagal skonį.
Gaminimas
- Kiaušinius suplakame su cukrumi, įdedame vaniliną, ištirpdytą sviestą ir gerai išmaišome. Įdedame sodą, paskui varškę ir suplakame iki vientisos masės. Tada įdedame miltus ir dar kartą gerai išplakame.
- Masę sudedame į kepimo formą, išteptą augaliniu aliejumi.
- Kepame 40 min. iki 180 °C temperatūros įkaitintoje orkaitėje, kol kepinys įgaus ausinį atspalvį.
- Apliejame glazūra ir papuošiame uogomis.