Receptai

Skani skumbrė keptuvėje. Traški plutelė ir sultingas švelnus minkštimas – idealu!

Ingredientai:

  • skumbrė 1 vnt
  • kvietiniai miltai 2 valgomieji šaukštai
  • aliejus 0,5 stiklinės
  • druska 0,5 arbatinio šaukštelio
  • malti juodieji pipirai 1 žiupsnis

Patiekalo paruošimas žingsnis po žingsnio:

1. Šio paprasto ir skanaus patiekalo paruošimui jums prireiks sekančių ingredientų: skumbrės, kvietinių miltų, rafinuoto aliejaus, druskos ir maltų juodųjų pipirų.

2. Pirmiausia reikia išdarinėti žuvį. Aš turėjau gana stambią šaldytą skumbrę (apie 600 g svorio). Patarimas: patogiausia išdarinėti ne pilnai atšildytą žuvį, kadangi skumbrės mėsa labai švelni ir gali deformuotis pjaustant.

Aštriu peiliu nupjauname galvą ir uodegą. Pagal pageidavimą virtuvinėmis žirklėmis nukerpame pelekus. Po to darome įpjovą iki analinio peleko. Išdarinėjant šiek tiek pašalusią žuvį, viduriai išliks kieti ir juos galima be problemų išimti.

Būtinai išvalome juodą plėvelę skumbrės viduje – ji gali duoti kartumą. Skumbrė žvynų neturi, todėl ir valyti jos nėra būtinybės.

3. Išplauname išdarinėtą žuvį po šaltu vandeniu, nusausiname popieriniais rankšluosčiais ar servetėlėmis. Po to supjaustome skersai maždaug 2 cm storio gabalėliais.

4. Skumbrės gabalėlius barstome druska ir pipirais iš kiekvienos pusės. Paliekame kambario temperatūroje 20-30 minučių, kad žuvytė pasisūdytų.

 

5. Žuvies apvoliojimui galima naudoti ne tik kvietinius miltus (2 valgomųjų šaukštų pilnai pakaks), bet ir manų kruopas ar džiūvėsėlius.

Tačiau būtent pirmą variantą aš pavadinčiau klasikiniu ir skaniausiu. Kad stalas ir indai liktų švarūs, suberiame miltus į nedidelį maišelį ir sudedame ten žuvies gabalėlius. Aktyviai purtome, kad kiekvienas skumbrės gabalėlis iš visų pusių pasidengtų pabarstais.

6. Į keptuvę pilame pusę stiklinės bekvapio aliejaus ir kaip reikiant jį įkaitiname. Nupurtydami miltų perteklių atgal į maišelį, po vieną dedame skumbrės gabalėlius į aliejų. Kepame ant gana stiprios ugnies be dangčio apie 3-4 minutes arba kol apatinė pusė įgaus apetitišką rusvą spalvą.

7. Atsargiai apverčiame skumbrės gabalėlius, mažiname ugnį ir iškepame antrą pusę. Priklausomai nuo
kaitros ir žuvies gabalėlių dydžio, tam prireiks dar apie 5 min.

8. Gatavą keptą skumbrę dedame į lėkštę, iš anksto užtiesę ją servetėlėmis (jos sugers nereikalingą aliejų).

9. Patiekiame skanią keptą skumbrę karštą su mėgstamu garnyru (bulvės, ryžiai, daržovės, padažai pasirinktinai). Traški plutelė ir sultingas švelnus minkštimas – idealu!

Gaminkite į sveikatą, draugai, ir gero jums apetito!

Visas svetainės turinys priklauso autoriams. Visos teisės apsaugotos. Mūsų tinklalapyje talpinami tik pramoginio pobūdžio straipsniai, surinkti iš visos planetos. Tinklalapio redakcija neatsako už duomenų tikslumą ir aktualumą. Kai kuriuose straipsniuose gali būti netikslių rekomendacijų ir patarimų, galinčių suklaidinti, todėl būtinai pasikonsultuokite su to profilio specialistu, prieš išbandydami.

Related Articles

You cannot copy content of this page