Receptai
Gaminame šašlyką orkaitėje. Pagal turko patarimą gaunasi kaip ant anglių
Ingredientai:
- 1 kg vištienos file imame
- 1 raudoną papriką
- 2 vidutinius raudonus svogūnus
- po arbatinį šaukštelį pipirų, druskos, kalendros, pusantro arbatinio šaukštelio prieskonių mišinio
- mažą pundelį petražolių
- 1⁄2 arbatinio šaukštelio citrinos žievelės
- 1 valgomąjį šaukštą miltų
Papriką supjaustome labai smulkiai ir nuspaudžiame nereikalingą skystį. Taip pat darome ir su svogūnais, daug sulčių kebabe mums nereikia. Dabar smulkiai supjaustome vištienos krūtinėlę.
Dedame į gilų dubenį. Ten pat kapojame žalumynus, dedame svogūną, žievelę ir papriką. Suberiame miltus, druską, pipirus, rūkytą papriką, kalendrą ir prieskonių mišinį. Su prieskoniais šiame recepte galima drąsiai eksperimentuoti, rinkitės pagal savo skonį.
Maišome faršą rankomis ir paliekame po plėvele šaldytuve 2 val. Joms praėjus, formuojame faršą ant medinių iešmelių. Jis laikysis gerai, orkaitėje mėsa nenukris. Perdedame ruošinius ant grotelių.
Pašauname į įkaitintą iki 180 laipsnių orkaitę 30 min. Įjunkite kaitinimą iš viršaus ir apačios, kad mėsa iškeptų tolygiai.
Pagal šį receptą paruoštą kebabas skoniu visiškai nesiskiria nuo kepto ant įkaitintų anglių.
Patiekite jį ant plono lavašo lapo su aštriu padažu.