Patarimai

7 klaidos, kurias kiekvienas mūsų daro pirkdamas ir laikydamas kiaušinius

Kiaušiniai – vienas populiariausių produktų mūsų parduotuvėse. Tačiau daugelis nežino, kaip juos teisingai rinktis ir kokiomis sąlygomis laikyti. Atėjo laikas atkreipti jūsų dėmesį į šiuos svarbius niuansus – skaitykite ir įsiminkite, ką daryti ir ko kategoriškai nedaryti!

Jūsų mėgstama rytinė kiaušinienė gali būti pavojinga jums – nes jūs galėjote išsirinkti neteisingus kiaušinius!

Klaidingas kiaušinių pakuotės pasirinkimas parduotuvėje ir neteisingas jų laikymas namuose gali sukelti bakterijų vystymąsi jų viduje. Kur jos pateks paskui? Teisingai – į jūsų skrandį. O tai gali sukelti sunkiausią apsinuodijimą!

Parduotuvėje kiaušinių pakuotes imkite tik iš šaldytuvo

Visokios bakterijos, esančios kiaušiniuose, kambario temperatūroje gali greitai daugintis, todėl jie visada turi būti laikomi šaldytuve. Ir ne tik jūsų namuose, bet ir maisto parduotuvėje. Imkite pakuotes iš apatinių lentynų, kur oras dar šaltesnis.

Be to, stenkitės pirkti A arba AA klasės kiaušinius švariais, nepažeistais lukštais.

Iškart po pirkimo dėkite kiaušinius į šaldytuvą

Kiaušiniai – produktas, kurį geriausia pirkti artimiausioje parduotuvėje. Temperatūrų svyravimai gali padaryti kiaušinius nesaugiais vartojimui: kai kuriuose gaminiuose gali būti salmonelių – bakterijų, galinčių sukelti viduriavimą, karščiavimą ir skrandžio spazmus. Kai produktai laikomi šaldytuve, jų augimas sulėtėja, jos tampa beveik nekenksmingos mūsų organizmui.

Šaldytuve nustatykite teisingą temperatūrą

Atspėsime: jūs kiaušinius laikote specialioje lentynėlėje, esančioje šaldytuvo durelėse? Deja, taip daryti neteisinga. Durelės – viena šilčiausių šaldytuvo vietų, geriau laikyti kiaušinius apatinėse lentynose 4-5 laipsnių temperatūroje.

Neplaukite kiaušinių

Priešingai paplitusiai nuomonei, plauti kiaušinių prieš gaminimą nereikia – taip jūs galite padaryti tik blogiau! Esmė tame, kad vanduo gali patekti į kiaušinio vidų per mažytes poras lukšte, kas provokuoja bakterijų vystymąsi.

Nevalgykite kiaušinių, kurių lukštas įtrūkęs

Manome, čia viskas akivaizdu – per įtrūkimą lukšte į kiaušinio vidų gali patekti žalingi mikroorganizmai. Taigi, prieš pirkdami visada kruopščiai tikrinkite kiekvieną kiaušinį pakuotėje!

Sekite kiaušinių laikymo terminus

Kiaušiniai gali būti laikomi iki 3-5 savaičių, jei visą tą laiką laikysite juos šalčiausiose šaldytuvo dalyje.

Jokiu būdu neužšaldykite kiaušinių

Žinome, tai praktikuojama retai, tačiau jei jums staiga kils ši mintis, iškart meskite ją iš galvos. Kiaušinių šaldymas sukelia vandens susikaupimą lukšto viduje, kas greičiausiai perskels lukštą ir tada jūs paprasčiausiai negalėsite paruošti kiaušinio.

Visas svetainės turinys priklauso autoriams. Visos teisės apsaugotos. Mūsų tinklalapyje talpinami tik pramoginio pobūdžio straipsniai, surinkti iš visos planetos. Tinklalapio redakcija neatsako už duomenų tikslumą ir aktualumą. Kai kuriuose straipsniuose gali būti netikslių rekomendacijų ir patarimų, galinčių suklaidinti, todėl būtinai pasikonsultuokite su to profilio specialistu, prieš išbandydami.

Related Articles

You cannot copy content of this page