Receptai

7 paprasti ir skanūs patiekalai iš baravykų: su vištiena, makaronais ir bulvėmis

Grietinėlės sriuba su ryžiais ir grybais

Prireiks:
– 3 vištos šlaunelės
– 300 g baravykų
– 2 valgomieji šaukštai alyvuogių aliejaus
– 2 vidutinės bulvės
– 1 vidutinė morka
– 1 vidutinis svogūnas
– 1 valgomasis šaukštas miltų
– 1 sauja ryžių
– 100 g grietinės ar grietinėlės
– druska, pipirai – pagal skonį
– 1 lauro lapelis
– 1 pundelis žalumynų
– 1,5 l vandens

Kaip gaminti:
Vištieną, grybus ir daržoves gerai nuplauname. Mėsą dedame į vandenį ir statome ant viryklės.
Svogūną, morką lupame, svogūną pjaustome pusžiedžiais, morką tarkuojame vidutine trintuve.

Grybus ir bulves pjaustome kubeliais.

Svogūnus kepame alyvuogių aliejuje, dedame morką, o po kelių minučių – grybus. Apkepame maišydami 10-15 min. Pabaigoje suberiame šaukštą miltų. Svogūnų ir grybų masę dedame į puodą, kur jau beveik išvirė mėsa.

Beriame į vandenį ryžius, o po 5 minučių – bulves. Verdame iki gatavumo. Supilame grietinėlę ar grietinę. Beriame druską, pipirus, dedame lauro lapą ir smulkiai supjaustytus žalumynus. Paliekame uždengtus 10 minučių, o paskui patiekiame.

Užkepėlė iš bulvių ir baravykų

Prireiks:
– 6 vidutinės bulvės
– 2 vidutiniai svogūnai
– 4 vidutiniai baravykai
– 2 vidutiniai pomidorai
– 100 g kietojo sūrio
– po 2 valgomuosius šaukštus grietinės ir majonezo
– 3 skiltelės česnako
– druska, pipirai – pagal skonį

Kaip gaminti:
Pasiruošiame daržoves ir grybus.

Bulves ir grybus supjaustome plonomis plokštelėmis. Svogūną pjaustome pusžiedžiais ir pusę galvutės apkepame kartu su grybais svieste.

Formos dugną užtiesiame kepimo popieriumi. Lygiais sluoksniais išdėliojame bulves ir svogūnų bei grybų mišinį.

Atskirame inde sumaišome grietinę, majonezą ir trintą česnaką. Antrą pusę svogūno apkepame iki aukso spalvos svieste, dedame ten grietinės-majonezo padažą ir permaišome.

Pašauname į orkaitę, įkaitintą iki 180 laipsnių 30-45 min. Likus 10 minučių iki kepimo pabaigos pabarstome tarkuotu sūriu, o prieš patiekdami – smulkiai kapotais žalumynais.

Sluoksniuotos salotos „Lizdas“

Prireiks:
– 400 g vištienos file
– 400 g baravykų
– 1 vidutinis svogūnas
– 4 kiaušiniai
– 150 g kietojo sūrio
– 100 g majonezo
– 4 skiltelės česnako
– 50 g graikinių riešutų
– druska, pipirai, žalumynai pagal skonį

Kaip gaminti:
Vištienos file supjaustome nedideliais kubeliais ir apkepame nedideliame kiekyje aliejaus. Kiaušinius išverdame, nulupame ir sutarkuojame vidutine trintuve. Vieną trynį būtinai reikia palikti papuošimui.

Grybus gerai nuplauname tekančiu vandeniu ir išvalome. Pjaustome kubeliais ir užpilame vandeniu 10 min. Po to verdame sūdytame vandenyje 10 min. Po to perpilame grybus į sietą ir perplauname tekančiu vandeniu.

Svogūną nulupame, kapojame ir apkepame. Dedame grybus ir maišydami kepame 20 min.

Ant plokščio dubens dedame vienodus sluoksnius:
1. Vištienos file.
2. Kiaušiniai.
3. Grybai.
4. Svogūnai.
5. Tarkuotas sūris.
3 ir 5 sluoksnius sutepame nedideliu kiekiu majonezo, sumaišyto su trintu česnaku, druska ir pipirais.

Salotas puošiame trupintu tryniu, graikiniais riešutais ir žalumynais.

Salotos iš vištienos su grybais ir majonezu

Prireiks:
– 400 g baravykų
– 400 g vištienos file
– 3 rauginti agurkai
– 1 saliero šaknis
– 1 pundelis žalumynų
– 3 valgomieji šaukštai grietinės ar majonezo

Kaip gaminti:
File išverdame sūdytame vandenyje, ataušiname ir išskirstome skaidulomis. Grybus gerai nuplauname tekančiu vandeniu, pjaustome nedideliais kubeliais ir verdame 30-45 minutes, reguliariai nuimdami putas.

Kartu su grybais verdame saliero šaknį 10 min. Grybus dedame į sietą, salierą ataušiname ir pjaustome kubeliais. Raugintus agurkus supjaustome tokio pat dydžio kubeliais.

Sumaišome grybus, vištieną, salierus ir agurkus. Sūdome, beriame pipirų ir gardiname grietine ar majonezu. Pabarstome smulkiai supjaustytais žalumynais.

Spagečiai su baklažanais, baravykais ir krūtinėle

Prireiks:
– 300 g baklažanų
– 100 g baravykų
– 250 g rūkytos krūtinėlės ar kumpio
– 1 vidutinis svogūnas
– 2 vidutiniai pomidorai
– 200-300 g makaronų
– druska, pipirai – pagal skonį

Kaip gaminti:
Grybus ir baklažanus gerai nuplauname, pjaustome plokštelėmis ar kubeliais ir paliekame sūdytame vandenyje 20 min (skirtinguose induose). Po to pilame į sietą.

Pomidorus ir mėsą taip pat supjaustome kubeliais.

Svogūnus nulupame, kapojame ir dedame į įkaitintą aliejų keptuvėje. Paskui su 10 minučių intervalu dedame grybus, krūtinėlę, pomidorus. Pabaigoje beriame druskos ir pipirų.

Verdame makaronus ir dedame juos į keptuvę. Permaišome ir prieš patiekdami pabarstome sūriu bei smulkiai supjaustytais žalumynais.

Višta su baravykais ir keptu česnaku

Prireiks:
– 500 g vištienos file
– 5 baravykai
– ½ stiebo poro
– 1 pundelis žalumynų
– 3 valgomieji šaukštai sojos padažo
– 2 galvutės česnako
– 2 valgomieji šaukštai alyvuogių aliejaus
– druska, pipirai – pagal skonį

Kaip gaminti:
File gabalėlį plauname ir dedame į plastikinį maišelį. Pilame sojos padažą ir alyvuogių aliejų. Užrišame maišelį ir paliekame šaldytuve 30 min.

Paskui susukame mėsą į foliją ir kepame 180 laipsnių temperatūroje 15 min. Nuo česnako galvučių nuimame viršutinį lukštą ir truputį atskiriame. Dedame česnaką į skardą kartu su mėsa prieš kepimą.

Baravykus pjaustome plokštelėmis , porą – žiedais. Apkepame aliejuje.

Gatavą file supjaustome juostelėmis ir apkepame iš abiejų pusių. Sumaišome vištienos file su grybais, porais, dedame minkštą česnaką, druskos ir pipirų.

Patiekiame pabarstę žalumynais.

Baravykų užkandis

Prireiks:
– 300 g baravykų
– 5 valgomieji šaukštai grietinės
– 1 pundelis žalumynų
– druska, pipirai – pagal skonį

Kaip gaminti:
Grybus valome, atskiriame kepurėles nuo kojelių. Kojeles pjaustome griežinėliais, o kepurėles – plokštelėmis.

Jas gaminame atskirai. Kepurėles išdėliojame ant sausos keptuvės ir laikome po dangčiu kol pilnai išgaruos sultys. Paskui pilame aliejų ir apkepame kelias minutes.

Kojeles taip pat kepame 5-10 min. Svogūnus lupame, pjauname per pusę, o paskui kiekvieną puselę pjaustome pusžiedžiais.

Sumaišome kepurėles, kojeles ir svogūnus. Beriame druskos, pipirų ir gardiname grietine.

Prieš patiekdami pabarstome smulkintais žalumynais.

Visas svetainės turinys priklauso autoriams. Visos teisės apsaugotos. Mūsų tinklalapyje talpinami tik pramoginio pobūdžio straipsniai, surinkti iš visos planetos. Tinklalapio redakcija neatsako už duomenų tikslumą ir aktualumą. Kai kuriuose straipsniuose gali būti netikslių rekomendacijų ir patarimų, galinčių suklaidinti, todėl būtinai pasikonsultuokite su to profilio specialistu, prieš išbandydami.

Related Articles

You cannot copy content of this page