Receptai
Skaniausių trumpai raugtų agurkėlių receptas: darau su mineraliniu, gaunasi labai traškūs (mėgstamiausias paprastas užkandis prie mėsos ir bulvių)
Receptas:
– agurkai (nedideli) – 1 kg
– stambi druska (1 l vandens 2 valgomieji šaukštai druskos)
– gazuotas mineralinis vanduo
– krapai, petražolės
– serbentų, krienų, vyšnios lapai, krapų skėtukai – jeigu yra
– 4-7 česnako skiltelės
– lauro lapai – 4 vnt
Kaip ruošti:
Į dubenį pilame mineralinį vandenį. 1 l beriame 2 valgomuosius šaukštus stambios druskos.
Imame šviežius agurkus, geriau nedidelius, kaip reikiant juos nuplauname ir nupjauname uodegėles.
Į indo dugną dedame krapų ir petražolių šakeles. Galima supjaustyti jas į kelias dalis. Jei yra krapų skėtukų, krienų, vyšnios ar serbentų lapų, irgi galima supjaustyti ir dėti čia. Dedame pirmą sluoksnį agurkėlių.
Viršuje vėl petražoles, krapus, dar dedu lauro lapų ir plokštelėmis pjaustytą česnaką. Vėl sluoksnis agurkų ir žalumynų.
Žymiai skaniau gaunasi įdėjus krapų skėtukų, jei yra. Pagal pageidavimą galima dėti mėgstamų žolelių ir prieskonių.
Užpilame mūsų agurkus paruoštu mineraliniu. Uždengiame dangčiu ir dedame į šaldytuvą parai.
Po paros mes gauname skanius traškius trumpai raugtus agurkus. Puikus aromatingas užkandis prie mėsos ar bulvių.