Receptai
Desertas „Eglės kankorėžiai“
Ingredientai:
- kukurūzų dribsniai – 90 g
- graikiniai riešutai – 0,5 stiklinės (išgliaudytų)
- cukraus pudra – 1 valgomasis šaukštas (papuošimui)
- virtas sutirštintas pienas – 180 g
- porcijų skaičius – 4
Paruoškite jau gatavus produktus: riešutus, sutirštintą pieną ir kukurūzų dribsnius. Cukraus pudros prireiks pačioje pabaigoje kankorėžių puošimui.
Susmulkinkite riešutus (arba paprasčiausiai smulkiai sukapokite juos peiliu).
Į kukurūzų dribsnius dėkite riešutus.
Paskui dėkite sutirštintą pieną. Permaišykite gerai ir atsargiai, kol mišinys taps klampus ir vienalytis. Nesulaužykite dribsnių!
Paimkite taures, idealu – kūgio formos. Pas mane tokių nebuvo, todėl paėmiau šampanines.
Svarbiausia, kad taurės nesusiaurėtų viršuje, kitaip nebus įmanoma išimti kankorėžių! Suvilgykite jas vandeniu ir pripildykite mišinio. Truputį paspauskite šaukšteliu. Dėkite į šaldytuvą 3 val.
Po 3 valandų truputį pakelkite kankorėžius peiliu ir ištraukite juos iš taurių. Dėkite į lėkštutę ir pabarstykite
pudra. Kankorėžiai paruošti!