Receptai

Desertas „Eglės kankorėžiai“

Ingredientai:

  • kukurūzų dribsniai – 90 g
  • graikiniai riešutai – 0,5 stiklinės (išgliaudytų)
  • cukraus pudra – 1 valgomasis šaukštas (papuošimui)
  • virtas sutirštintas pienas – 180 g
  • porcijų skaičius – 4

Paruoškite jau gatavus produktus: riešutus, sutirštintą pieną ir kukurūzų dribsnius. Cukraus pudros prireiks pačioje pabaigoje kankorėžių puošimui.

Susmulkinkite riešutus (arba paprasčiausiai smulkiai sukapokite juos peiliu).

Į kukurūzų dribsnius dėkite riešutus.

Paskui dėkite sutirštintą pieną. Permaišykite gerai ir atsargiai, kol mišinys taps klampus ir vienalytis. Nesulaužykite dribsnių!

Paimkite taures, idealu – kūgio formos. Pas mane tokių nebuvo, todėl paėmiau šampanines.

Svarbiausia, kad taurės nesusiaurėtų viršuje, kitaip nebus įmanoma išimti kankorėžių! Suvilgykite jas vandeniu ir pripildykite mišinio. Truputį paspauskite šaukšteliu. Dėkite į šaldytuvą 3 val.

Po 3 valandų truputį pakelkite kankorėžius peiliu ir ištraukite juos iš taurių. Dėkite į lėkštutę ir pabarstykite
pudra. Kankorėžiai paruošti!

Related Articles

You cannot copy content of this page