Receptai
Gaminame manų blynelius be kruopelės miltų ir nereikalingo vargo
Kas gali būti geriau už aromatingus blynus su uogiene pusryčiams? Iš tiesų miltai tokiam patiekalui nereikalingi.
Daugelis šeimininkių vietoj miltų naudoja kruopas. Tokie blynai dar skanesni ir sveikesni. Tiesą sakant, aš labai mėgstu maišyti miltus ir avižinius dribsnius santykiu 1:1, tačiau kai miltai netikėtai baigiasi, apsieinu vien dribsniais.
Šįkart vietoje miltų bus manų kruopos. Dėka to, kad manai turi klampią konsistenciją, jie puikiai tinka blynelių kepimui.
Ingredientai:
- 500 g manų kruopų
- 250 ml kefyro
- 2 kiaušiniai
- 1 valgomasis šaukštas cukraus
- žiupsnis druskos
- 0,5 arbatinio šaukštelio sodos
Paruošimas:
1. Suplak kiaušinius su cukrumi ir druska į vienalytę masę.
2. Į kiaušinių masę pilk kefyrą ir kruopščiai viską permaišyk. Vietoj kefyro galima naudoti rūgpienį.
3. Palaipsniui berk manų kruopas, pastoviai maišydamas mišinį. Žiūrėk, kad nebūtų gumulėlių.
4. Palik tešlą stovėti per naktį, kad manai išbrinktų.
5. Berk į manų tešlą sodą ir kruopščiai permaišyk visą masę.
6. Kepk blynelius iš manų košės įkaitintoje keptuvėje su aliejumi, kol pagels. Kiekvieną pusę reikia
kepti apie minutę-pusantros.
Kefyriniai manų blyneliai gaunasi švelnūs viduje ir su traškia plutele išorėje. Žinoma, į juos galima dėti tarkuotą obuolį, razinas ar vanilinį cukrų pagal pageidavimą.
Tokius blynus su malonumu pusryčiams valgys vaikai. Blynus galima patiekti su uogiene, medumi ar kokių nors sirupu bei uogomis.