Receptai
Obuolinė „Šarlotė“ be tešlos
Ingredientai:
– batonas 200 g
– obuoliai 300 g
– kiaušiniai 2 vnt
– 12% riebumo grietinėlė 1,5 stiklinės
– sviestas 70g
– cukrus 5 valgomieji šaukštai
– cukraus pudra pagal skonį
Paruošimas:
1. Į gilų indą įmuškite kiaušinius, suberkite cukrų. Saldiklio kiekį galima keisti pagal skonį. Į kiaušinius pilkite grietinėlę, mišinį kruopščiai išplakite šluotele iki vienalytės masės.
2. Kvietinį batoną supjaustykite plonomis, ne daugiau 8 mm storio riekėmis. Patogu naudoti jau supjaustytą batoną. Kiekvieną riekę perpjaukite skersai į dvi puseles.
3. Obuolius nuplaukite, nulupkite odelę, pašalinkite šerdelę. Minkštimą supjaustykite pailgomis skiltelėmis.
4. Kepimo formą sutepkite sviestu, sudėkite batono riekeles ir obuolių skilteles, kaitaliodami tarpusavyje. Sviestą supjaustykite nedideliais gabalėliais, dėkite tarp batono arba viršuje. Ruošinį užpilkite kiaušinių ir grietinėlės padažu, kad apsemtų visus batono ir obuolių griežinėlius. Batono riekutes prispauskite rankomis, kad jos truputį pasinertų į užpilą.
5. Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių, pašaukite formą. Kepkite pyragą 30-35 min. Jo viršus turi truputį parusti.
6. Pyragą ataušinkite, pabarstykite cukraus pudra, patiekite.
Gero apetito!