Receptai
Šašlykų skonio baklažanai žiemai
Ingredientai:
– baklažanai 1 kg
– svogūnai 250 g
– česnakai 4 skiltelės
– vanduo 150 ml
– druska 1,5 valgomojo šaukšto
– cukrus 2 valgomieji šaukštai
– maistinis actas 9% 80 ml
– šašlykų prieskoniai 1 arbatinis šaukštelis
– aliejus 1 valgomasis šaukštas
Paruošimas:
1. Paruoškite produktus. Ingredientai nurodyti dviem 0,5 l talpos stiklainiams. Baklažanus nuplaukite ir nusausinkite, nupjaukite galiukus iš abiejų pusių. Paskui baklažanus nulupkite, galima skustuko pagalba. Kiekvieną baklažaną perpjaukite išilgai, paskui kiekvieną puselę supjaustykite stambiais gabalėliais.
2. Gerai įkaitinkite keptuvę ir truputį sutepkite aliejumi, porcijomis dėliokite baklažanus ir kepkite po 2 minutes iš kiekvienos pusės.
3. Nulupkite svogūną ir česnaką, nuplaukite, nusausinkite. Svogūną supjaustykite pusžiedžiais,
česnaką plokštelėmis.
4. Į puodą pilkite vandenį, berkite druską ir cukrų, pavirkite minutę, pilkite actą, užvirinkite ir iškart
nuimkite nuo vandens.
5. Paruoškite didelį dubenį – sluoksniais dėkite baklažanus, svogūną, česnaką, truputį prieskonių šašlykams. Pilkite ant baklažanų šiek tiek atvėsusį marinatą.
6. Ant baklažanų dėkite lėkštę ir svarmenį. Dėkite dubenį su baklažanais į šaldytuvą 2 dienoms.
7. Po 2 dienų baklažanai ir svogūnai duos papildomų sulčių. Jau galima ragauti, baklažanų
aromatas ir skonis neįtikėtinas.
8. Bet mes ruošime gaminį žiemai, todėl paimsime stiklainius ir išplausime su soda, gerai išskalausime. Aš turėjau 2 stiklainius – 0,5 l ir 300 ml (likę baklažanai išėjo ragavimui, tačiau neragaujant jums gausis lygiai 1 l gaminio). Sterilizuokite stiklainius garais, kol stiklainių viduje atsiras stambūs vandens lašai. Dangtelius irgi įdėkite į verdantį vandenį ir sterilizuokite 10 min.
9. Sterilius stiklainius pripildykite baklažanų, svogūnų, užpilkite marinatu, kuris liko dubenyje.
10. Paskui paruoškite puodą, dugną užtieskite audiniu ar rankšluosčiu, statykite stiklainius, kakliukus pridenkite dangteliais. Į puodą pilkite vandenį, kad siektų stiklainių „pečius“. Užvirus vandeniui, sterilizuokite baklažanus 15-20 min.
11. Išimkite stiklainius iš vandens, hermetiškai uždarykite dangtelius, statykite dugnu į viršų ir
užklokite antklode, palikite parą. Laikykite ruošinį sandėliuke ar rūsyje. Gero jums apetito!