Receptai
Dabar mėsos pyragus gaminu tik tokiu būdu! Jūsų šeima tikrai džiaugsis – būtinai paragaukite
Mano vyras labai džiaugiasi šiuo sočiu pyragu!
Sudėtis:
pita plona – 1 pak.;
faršas – 250-300 g;
kiaušinis – 2-3 vnt.;
grietinė, majonezas ро 4 v.š. (užpilui);
druska, prieskoniai, sūris.
Gaminimas:
Paruoškite faršą, kaip kotletams, jį lygiu sluoksniu sudėkite ant pitos ir taip palikite 10-15 minučių, kad pita persisunktų faršo sultimi ir būtų elastinga (pita nesuplyš, kada ją reikės susuksite).
Suteptą faršu pitą susukite į vyniotiną. Sutepkite kepimo formą sviestu ir ant jos sudėkite vyniotinius.
Paruoškite užpilą iš kiaušinių, grietinės, majonezo, prieskonių ir pasūdykite.
Užpilas turi visiškai padengti vyniotinius ir net turėtų būti ankštesnis 1-2 cm.
Dedame į orkaitę 30 minučių. Užbarstome tarkuotu siūriu, kai iki gaminimo pabaigos liks 5-10 minučių.
Skanus ir labai minkštas mėsos pyragas pagamintas! Jūsų šeima tikrai džiaugsis – būtinai paragaukite.