Receptai
Pigiausia kiaulienos dalis, tačiau pagal šį receptą ją galima ruošti ir šventėms (tikrai nereali karka)
Ingredientai:
– kiaulienos karka – 1 vnt
– česnakas – 2 stambios skiltelės
– morka – 1 vnt
– svogūnas – 1 vnt
– druska – 1 valgomasis šaukštas be kaupo (dėkite pagal savo skonį)
– lauro lapai – 2 vnt
– gvazdikėliai – 4-5 vnt
– alus – 1,5 l
Glazūrai:
– medus – 1 valgomasis šaukštas
– sojos padažas – 1 valgomasis šaukštas
– apelsinų sultys – 2 valgomieji šaukštai
– garstyčios – 1 valgomasis šaukštas
Imamės gamybos:
Pirmiausia paruošiame karką. Plauname ir esant būtinybei valome nešvarumus.
Plonomis plokštelėmis pjaustome česnaką ir smaigstome į karką, iš anksto minkštime peiliu padarę negilias įpjovas.
Toliau dedame karką į gilų puodą kartu su šviežia morka ir svogūnu, pora lauro lapelių ir pipirų žirnelių, druska ir gvazdikėliais.
Nulupame vieną apelsiną ir dedame žievę prie likusių produktų.
Pilame į puodą alų. Galima naudoti bet kokį, svarbu, kad jums patiktų jo skonis.
Verdame karką ant mažiausios ugnies ne mažiau 2,5 val. Sultinys turi vos burbuliuoti, o virimo pabaigoje kaulas turi pradėti atsiskirti nuo mėsos.
Toliau perdedame karką į kepimo formą ir iš visų pusių sutepame iš anksto paruošta glazūra.
Kad paruoštumėte glazūrą, reikia sumaišyti apelsino sultis, garstyčias, sojos padažą, medų ir kruopščiai viską permaišyti.
Kepame karką 180 laipsnių temperatūroje iki gražios sodrios spalvos apie 30 min.
Grįžkite į straipsnio pradžią ir pažiūrėkite, kokia graži ji turi gautis. O jau kokia ji skani – žodžiais nenusakoma. Būtinai paragaukite!