Receptai

Kalafiorai tešloje, kepti keptuvėje. Paprasta ir greita

Sotu,skanu kiekvieną dieną. Paprasta ir greita. Kalafiorus tešloje galima patiekti kaip užkandį arba kaip garnyrą. Jie puikiai dera su mėsos produktais, o taip pat labai skanūs su įvairiais padažais: majonezu, kečupu, česnakiniu grietinės padažu su žalumynais.

Ingredientai:
– kalafiorai 500 g
– kiaušinis 1 vnt
– kvietiniai miltai (+ apvoliojimui) 2 valgomieji šaukštai
– pienas (arba grietinėlė) 200 ml
– aliejus (kepimui) 150 ml
– garstyčios 1 arbatinis šaukštelis
– druska pagal skonį
– česnakas (arba česnakų milteliai) pagal skonį
– malti raudonieji pipirai pagal skonį
– malti juodieji pipirai pagal skonį

Paruošimas:
Kalafiorus išskirstykite į vidutinio dydžio žiedynus. Kuo didesni gabalėliai, tuo ilgiau juos reikės virti.

Atskirame inde sumaišykite pieną, kiaušinį, raudonuosius ir juoduosius pipirus. Taipogi dėkite garstyčias, smulkintą česnaką arba česnakų miltelius ir žiupsnį druskos.

Palaipsniui berkite į kiaušinių ir pieno masę miltus, kiekvieną kartą maišydami, kad nesusidarytų gumulėliai. Tešla neturi būti labai skysta.

Puode užvirinkite apie 1-1,5 l vos pasūdyto vandens. Į verdantį vandenį dėkite kalafiorų žiedynus. Po užvirimo sumažinkite ugnį ir virkite apie 5 min. Žiedynų gatavumą galima patikrinti dantų krapštuku arba šakute. Kalafiorai turi prasidurti lengvai. Svarbiausia nepervirti, nes gali gautis košė.

Supilkite gatavus kalafiorus į kiaurasamtį ir truputį atvėsinkite.

Kiekvieną žiedyną iš visų pusių apvoliokite tešloje.

Paskui taip pat iš visų pusių apvoliokite miltuose.

Keptuvėje įkaitinkite aliejų.

Apkepkite kalafiorus verdančiame aliejuje ant stiprios ugnies iš kiekvienos pusės po kelias sekundes.

Gatavus kalafiorus su traškia plutele išdėliokite ant popierinių rankšluosčių, kad pašalintumėte aliejaus likučius. Gero apetito!

Visas svetainės turinys priklauso autoriams. Visos teisės apsaugotos. Mūsų tinklalapyje talpinami tik pramoginio pobūdžio straipsniai, surinkti iš visos planetos. Tinklalapio redakcija neatsako už duomenų tikslumą ir aktualumą. Kai kuriuose straipsniuose gali būti netikslių rekomendacijų ir patarimų, galinčių suklaidinti, todėl būtinai pasikonsultuokite su to profilio specialistu, prieš išbandydami.

Related Articles

You cannot copy content of this page