Receptai
Pica ant batono. Gaminamas iš paprasčiausių ir nebrangių produktų

Ingredientai:
– batonas 1⁄2 vnt
– kiaušiniai 4 vnt
– pienas 50 ml
– kečupas 1 valgomasis šaukštas
– virta dešra 80-100 g
– pomidoras 1 vnt
– kietasis sūris 100 g
– petražolės 15 g
– aliejus 1 valgomasis šaukštas
– druska pagal skonį
– malti juodieji pipirai pagal skonį
Paruošimas:
– Į indą muškite kiaušinius, pilkite pieną, berkite druską ir maltus pipirus, kruopščiai suplakite šluotele iki vienalytės masės.

– Batoną supjaustykite plonomis riekėmis arba naudokite raikytą. Kiekvieną riekę pamirkykite kiaušinių mišinyje iš abiejų pusių.

– Įkaitinkite keptuvę, pilkite aliejų, dėkite duonos riekes vieną šalia kitos. Tuščius tarpus irgi užpildykite nedideliais batono gabalėliais.

– Ant duonos pilkite likusius plaktus kiaušinius, kepkite ant nedidelės ugnies po dangčiu.

– Kai apatinė pusė apkeps, apverskite duoną į kitą pusę kaip vientisą lakštą. Jums turi gautis lygus picos pagrindas.

– Paviršių iškart sutepkite kečupu, tolygiai paskirstydami jį mentele.

– Dešrą ir pomidorus supjaustykite plonais griežinėliais, dėkite ratais ant kečupo.

– Viršų pabarstykite kapotais žalumynais.

– Sūrį stambiai sutarkuokite, pabarstykite picą, padengdami visą paviršių.

– Toliau kepkite picą keptuvėje po dangčiu ant minimalios ugnies. Apatinė picos dalis turi apskrusti, o sūris viršuje pilnai išsilydyti.

– Pica ant batono paruošta! Išimkite iš keptuvės, supjaustykite porcijomis.

Gero apetito!



