Receptai
Pica ant batono. Gaminamas iš paprasčiausių ir nebrangių produktų
Ingredientai:
– batonas 1⁄2 vnt
– kiaušiniai 4 vnt
– pienas 50 ml
– kečupas 1 valgomasis šaukštas
– virta dešra 80-100 g
– pomidoras 1 vnt
– kietasis sūris 100 g
– petražolės 15 g
– aliejus 1 valgomasis šaukštas
– druska pagal skonį
– malti juodieji pipirai pagal skonį
Paruošimas:
– Į indą muškite kiaušinius, pilkite pieną, berkite druską ir maltus pipirus, kruopščiai suplakite šluotele iki vienalytės masės.
– Batoną supjaustykite plonomis riekėmis arba naudokite raikytą. Kiekvieną riekę pamirkykite kiaušinių mišinyje iš abiejų pusių.
– Įkaitinkite keptuvę, pilkite aliejų, dėkite duonos riekes vieną šalia kitos. Tuščius tarpus irgi užpildykite nedideliais batono gabalėliais.
– Ant duonos pilkite likusius plaktus kiaušinius, kepkite ant nedidelės ugnies po dangčiu.
– Kai apatinė pusė apkeps, apverskite duoną į kitą pusę kaip vientisą lakštą. Jums turi gautis lygus picos pagrindas.
– Paviršių iškart sutepkite kečupu, tolygiai paskirstydami jį mentele.
– Dešrą ir pomidorus supjaustykite plonais griežinėliais, dėkite ratais ant kečupo.
– Viršų pabarstykite kapotais žalumynais.
– Sūrį stambiai sutarkuokite, pabarstykite picą, padengdami visą paviršių.
– Toliau kepkite picą keptuvėje po dangčiu ant minimalios ugnies. Apatinė picos dalis turi apskrusti, o sūris viršuje pilnai išsilydyti.
– Pica ant batono paruošta! Išimkite iš keptuvės, supjaustykite porcijomis.
Gero apetito!