Receptai
Sumaišę grietinę su kefyru po poros dienų gausite tiesiog DIEVIŠKĄ užkandį!

Sudedamosios dalys:
– 500 ml grietinės,
– 500 ml kefyro,
– 1 pundelis krapų,
– 1 arb. š. druskos,
– paprika (jei pageidaujama).
Gaminimas
Perlenkiame 6 kartus marlę ir dedame į kiaurasamtį.
Sumaišome kefyrą ir grietinę, paskui įdedame druskos ir supilame masę į paruoštą indą.
Uždengiame ir prispaudžiame.
Dedame į šaldymo kamerą ir laikome dvi paras.
Susmulkiname krapus.
Iš sūrio formuojame dešrelę ir apvoliojame susmulkintuose krapuose.
Jei norite aštresnio sūrio, į krapus galima įdėti porą išspaustų skiltelių česnako.
Be to, žalumynų galima įdėti ir į pačią masę.
Ir trečias variantas (ypač patinka vyrams) – apvolioti dešrelę paprikoje!