Receptai

Švelni jautiena su svogūnais ant viryklės

Ingredientai

– 1,3 kg jautienos (be kaulų)
– 2 svogūnai (dideli)
– 3 skiltelės česnako
– 100 g sviesto
– 1 arbatinis šaukštelis cukraus
– 1 arbatinis šaukštelis acto (9%)
– 1 arbatinis šaukštelis prieskonių (adžikos)
– pagal skonį maltų pipirų
– pagal skonį druskos

Instrukcijos

1. Taip ruošiu bet kokią mėsą, tiesiog prireiks skirtingo laiko. Jautieną supjaustome stambiais gabalėliais, dedame į keptuvą, aukštą keptuvę ar kazaną, kaip pas mane.

 

2. Įpilame 100 ml vandens. Svogūną pjaustome pusžiedžiais arba kaip pas mane ir dedame ant mėsos.

3. Viršuje dedame gabalėliais pjaustytą sviestą. Nesūdome, uždengiame dangčiu ir gaminame vidutinėje temperatūroje 1 val.

4. Nuo svogūnų ir mėsos troškinant susidaro daug skysčio.

5. Pabarstome viską druska (2 dideli žiupsniai), maltais pipirais, beriame cukrų, pilame actą, dedame smulkintą česnaką ir sausą adžikos prieskonių mišinį (į sudėtį įeina pipirų mišinys, petražolės, krapai, česnakas, chmeli-suneli, kalendra). Galima naudoti bet kokius prieskonius pagal skonį.

6. Viską permaišome, uždengiame dangčiu ir gaminame žemoje temperatūroje dar 1-1,5 val (priklauso nuo mėsos rūšies). Aromatas virtuvėje stulbinantis.

7. Gatavą jautieną perdedame į lėkštes su garnyru, pabarstome žalumynais ir iškart patiekiame.

8. Mėsa gaunasi ne tik skani ir aromatinga, bet dar ir neįtikėtinai minkšta. Ji lengvai suyra į plaušus. Padažas, kuris susidaro troškinant, tiesiog stulbinantis. Gero apetito!!!

Visas svetainės turinys priklauso autoriams. Visos teisės apsaugotos. Mūsų tinklalapyje talpinami tik pramoginio pobūdžio straipsniai, surinkti iš visos planetos. Tinklalapio redakcija neatsako už duomenų tikslumą ir aktualumą. Kai kuriuose straipsniuose gali būti netikslių rekomendacijų ir patarimų, galinčių suklaidinti, todėl būtinai pasikonsultuokite su to profilio specialistu, prieš išbandydami.

Related Articles

You cannot copy content of this page