Receptai

Silpnai sūdyta lašiša su aperoliu ir apelsino žievele

Nepirkite gatavos žuvies. Pasigaminti ją namuose labai paprasta, o pirktinės ir naminės skonio net nėra ko lyginti.

Prieskoniai idealiai tinka ir atskleidžia žuvies skonį, o apelsino žievelė ir krapai suteikia gražią išvaizdą ir palieka puikų poskonį.

Žuvis laikoma šaldytuve apie 3 dienas ir jūs galite mėgautis skaniais pusryčiais bei salotomis, pridėję mėgstamų produktų pagal savo skonį.

Būtinai atkreipkite dėmesį į žuvies šviežumą.

Ingredientai:

– lašiša (file) 700 g
– druska 2 valgomieji šaukštai
– cukrus 1 valgomasis šaukštas
– džiovinti pankoliai 1 arbatinis šaukštelis
– baltieji pipirai ½ arbatinio šaukštelio
– nedidelis ryšulėlis krapų
– vieno apelsino žievelė
– aperolis 1 valgomasis šaukštas

Paruošimas:

Ištraukite kauliukus iš žuvies file. Nuplaukite ir nusausinkite popieriniais rankšluosčiais. Susmulkinkite prieskonius (galima grūstuvėje ar kavamalėje).

Sumaišykite druską, cukrų, smulkintus prieskonius (pankolius, baltuosius pipirus) viename inde.

Įtrinkite file iš visų pusių, tame tarpe ir odelę. Apšlakstykite aperoliu.

Pabarstykite smulkintais krapais ir apelsino žievele.

Dėkite į konteinerį odele žemyn. Laikykite šaldytuve. Po 6-12 valandų žuvis bus gatava.

Supjaustykite gabalėliais ir mėgaukitės puikiu skoniu.

Visas svetainės turinys priklauso autoriams. Visos teisės apsaugotos. Mūsų tinklalapyje talpinami tik pramoginio pobūdžio straipsniai, surinkti iš visos planetos. Tinklalapio redakcija neatsako už duomenų tikslumą ir aktualumą. Kai kuriuose straipsniuose gali būti netikslių rekomendacijų ir patarimų, galinčių suklaidinti, todėl būtinai pasikonsultuokite su to profilio specialistu, prieš išbandydami.

Related Articles

You cannot copy content of this page