Receptai

Pyragas „Vienas stiklinis“. Receptą įsiminsite labai lengvai, o iškepsite dar greičiau

Šio pyrago receptą labai lengva įsiminti, nes beveik visi ingredientai naudojami vieno stiklinės tūrio. Jis ir vadinamas „Visi po vieną stiklinę“. Pyrago įdarui naudojame uogas – galite rinktis bet kokias pagal skonį.

Vasarą geriau naudoti šviežias uogas, o žiemą tiks šaldytos uogos iš šaldiklio. Šis pyragas priklauso prie paprastų ir greitų kepinių, kuriuos gali paruošti kiekvienas.

Ingredientai:
– Cukrus – 1 stiklinė
– Manų kruopos – 1 stiklinė
– Kefyras – 1 stiklinė
– Uogos – 1 stiklinė
– Augalinis aliejus – 100 g
– Kiaušiniai – 2 vnt.
– Kepimo milteliai – 1 arbatinis šaukštelis
– Druska – 1/3 arbatinio šaukštelio

Paruošimo būdas:

1. Į gilią dubenį įmuškite du kiaušinius, suberkite cukrų ir žiupsnelį druskos, kruopščiai išmaišykite šluotele iki vientisos masės.

2. Į kiaušinių mišinį supilkite kambario temperatūros kefyrą ir vėl gerai išmaišykite.

3. Miltus persijokite per sietelį, sumaišykite su kepimo milteliais ir suberkite į tešlą. Po miltų įberkite ir manų kruopas.

4. Kruopščiai išmaišykite visus komponentus šluotele, kad tešla būtų vienalytė ir be gumulėlių. Supilkite nurodytą kiekį augalinio aliejaus. Tešlai galite leisti pastovėti 30 minučių, kad manų kruopos šiek tiek išbrinktų. Jei neturite laiko, galite iš karto kepti.

5. Į tešlą įdėkite šviežių arba šaldytų uogų, išmaišykite šaukštu. Šaldytų uogų nereikia atšildyti, dėkite jas tiesiai į tešlą. Taip pat galite uogas uždėti ant pyrago viršaus.

6. Kepimo formą išklokite kepimo popieriumi arba lengvai ištepkite aliejumi. Kadangi tešloje yra augalinio aliejaus, pyragas neturėtų prilipti prie formos. Supilkite tešlą į formą ir išlyginkite ją mentele.

7. Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių, įdėkite formą su tešla. Kepkite pyragą apie 40 minučių, kol jis bus paruoštas. Kai paviršius gerai apskrus, patikrinkite pyrago vidų, įkišę medinį pagaliuką – tešla neturėtų prie jo lipti. Jei pyragas viduje dar neiškepė, uždenkite jį folija ir kepkite dar 10 minučių. Po folija viršus nesudegs, o vidus gerai iškeps.

8. Atvėsinkite paruoštą pyragą, išimkite jį iš formos, supjaustykite porcijomis ir patiekite.

Skanaus!

Visas svetainės turinys priklauso autoriams. Visos teisės apsaugotos. Mūsų tinklalapyje talpinami tik pramoginio pobūdžio straipsniai, surinkti iš visos planetos. Tinklalapio redakcija neatsako už duomenų tikslumą ir aktualumą. Kai kuriuose straipsniuose gali būti netikslių rekomendacijų ir patarimų, galinčių suklaidinti, todėl būtinai pasikonsultuokite su to profilio specialistu, prieš išbandydami.

Related Articles

You cannot copy content of this page