Receptai
Šio recepto nori visi! Pipirai marinuoti garstyčiose. Tai jums tikrai patiks!
Tai jums tikrai patiks!
Gaminame nepaprastą užkandį žiemai – pipirus garstyčiose. Jei norite nustebinti ir palepinti svečius, būtinai taip pagaminkite pipirų!
Mums prireiks:
- 3 kg pipirų,
- 1 l vandens,
- 250 ml acto,
- 4 valg. š. cukraus,
- 2 valg. š. druskos,
- 4 skiltelės česnako,
- 3–4 lauro lapai,
- 1 arb. š. juodųjų pipirų (žirnelių),
- 6 vnt. kvapiųjų pipirų,
- 1 l garstyčių (švelnių),
- 1 l saulėgrąžų aliejaus.
Pipirus reikia labai gerai nuplauti, išilgai supjaustyti į 2-4 dalis.
Supilu vandenį į puodą. Į jį įdedu cukraus, druska, žirneliai kvapiųjų pipirų, lauro lapai, česnakas Būsiu marinatu verdu 5-7 minutes. Į jį įpilu stalo acto ir pipirus. Išjungiu ugnį.
Laukiame 15min. Norint paruošti garstyčių įdarą, reikia sumaišyti garstyčių miltelius ir saulėgrąžų aliejaus, gerai išmaišykite.
Тada į padažą įpilkite pipirus ir gerai išmaišykite.
Išdėliokite pipirus garstyčiose į iš anksto sterilizuotus ir paruoštus stiklainius.
Toliau ruošinį siunčiu laikyti vėsioje vietoje, pavyzdžiui, rūsyje. Žiemą į bet kokius mėsos, daržovių patiekalus dedu pikantiškų, aštrių, rūgščių, traškių konservuotų paprikų, kad jų skonis būtų ryškesnis ir šiltesnis!