Receptai

Vienintelis „teisingas“ bulvių su česnakais, keptais rankovėje, receptas

Kepimo rankovė – patogi ir praktiška priemonė sveikam maistui orkaitėje gaminti. Jis leidžia maisto produktuose išlaikyti maksimalų naudingųjų medžiagų kiekį.

Ne mažiau svarbu ir tai, kad keptuvas lieka švarus, o virtuvėje nėra jokių purslų ir riebalų dėmių.

Pats populiariausias patiekalas rankovėje – keptos bulvės. Ji gaunasi gardesnė ir naudingesnė, negu šiaip kepta riebaluose. Tai puikus garnyras prie žuvies ar mėsos. Be to, yra visavertis kasdienis patiekalas.

Kad jas pagamintumėte, jums reikės:

  • 500 g bulvių,
  • 2 skiltelių česnako,
  • 2 val. š. dižono garstyčių,
  • 2 valg. š. alyvuogių aliejaus,
  • 1 valg. š. sauso baltojo vyno,
  • 1 arb. š. druskos,
  • šviežiai maltų juodųjų pipirų,
  • bet kokių žalumynų.

Gaminimas

1) Bulves gerai nuplaukite ir nuskuskite. Paskui išilgai perpjaukite, bet būtinai gana stambiai.

2) Sudėkite į platų indą ir gausiai apibarstykite druska.

3) Nulupkite česnakus ir išspauskite spaudimo įrankiu. Žalumynus susmulkinkite.

4) Į indą sudėkite bulves, garstyčias, aliejų, vyną, žalumynus ir česnaką. Viską gerai išmaišykite. 

5) Bulves sudėkite į kepimo rankovę. Ją įkiškite į įkaitintą orkaitę.

6) Bulves kepkite 30–35 min., kol iškeps. Nepamirškite retkarčiais permaišyti, kad nepridegtų.

7) Bulvės turi iš išorės apskrusti ir viduje iškepti.

Visas svetainės turinys priklauso autoriams. Visos teisės apsaugotos. Mūsų tinklalapyje talpinami tik pramoginio pobūdžio straipsniai, surinkti iš visos planetos. Tinklalapio redakcija neatsako už duomenų tikslumą ir aktualumą. Kai kuriuose straipsniuose gali būti netikslių rekomendacijų ir patarimų, galinčių suklaidinti, todėl būtinai pasikonsultuokite su to profilio specialistu, prieš išbandydami.

Related Articles

You cannot copy content of this page