Idomybes
Italijos baruose imta naudoti šiaudelius iš makaronų – taip norima padėti mūsų planetai
Makaronai – tai netik skanus maistas, bet ir rūpestis aplinkos apsauga. Taip yra Italijoje.
Bucatini rūšies makaronus (tuščiavidurio vamzdelio formos) imta naudoti Italijos baruose vietoj plastikinių šiaudelių, kurie, beje, sudaro 4% visų plastiko šiukšlių.
Makaronai-šiaudeliai turi begalę teigiamų savybių. Panaudojus juos kaip šiaudelius, galima suvalgyti arba išmesti, nesukeliant žalos gamtai ir aplinkai.
Tačiau tokių šiaudelių negalima naudoti karštiems kokteiliams ir žmonėms, netoleruojantiems glitimo.
Britų kompanija Stroodles specializuojasi šiaudelių iš makaronų gamyboje. Šios kompanijos įkūrėjai įsitikinę, kad tai ne šiaip šiaudelių gamyba, o visa filosofija apie tai, kaip galima, žengiant paprastus žingsnius, rūpintis pasauliu.
O jūs matėte tokius pasta-šiaudelius mūsų baruose?
Tai jums tikrai patiks!