Receptai

Kaip paruošti skanų užkandį – paplotėlius su žalumynais

 

Skaniausias užkandis, nuo kurio niekas negalės atsiplėšti, kol nesuvalgys visko iki paskutinio kąsnelio. Švelnūs ir aromatingi paplotėliai su žalumynais puikūs dėl paruošimo greičio ir lengvumo, juos labai patogu imti į pikniką.

Ingredientai:

  • kefyras – 100 ml
  • gazuotas vanduo – 50 ml
  • sviestas – 50 ml
  • druska – 1 arbatinis šaukštelis
  • cukrus – 1 arbatinis šaukštelis
  • miltai – 200 g

Įdaras:

  • krapai – 20 g
  • petražolės – 20 g
  • alyvuogių aliejus – 3 valgomieji šaukštai

Paruošimas:

  1. Dubenėlyje sumaišyti kefyrą (kambario temperatūros), gazuotą vandenį, ištirpintą sviestą, druską ir cukrų. Gerai permaišyti.
  2. Dalimis išsijoti miltus. Užmaišyti tešlą, sudėti į plastikinį maišelį ir padėti šaldytuve 20 min.
  3. Tuo metu nuplauti krapus ir petražoles, supjaustyti ir dėti į blenderį. Pilti 2 valgomuosius šaukštus aliejaus, pagal pageidavimą – česnako. Susmulkinti.
  4. Po 20 min tešlą supjaustyti į 7 dalis. Kiekvieną dalį maksimaliai plonai iškočioti. Sutepti žaliuoju aliejumi.

Suvynioti vyniotinį.

Paskui sraigę.

Atsargiai prispausti ranka arba truputį pakočioti kočėlu. Nieko baisaus, jei tešla truputį suplyš.

  1. Paplotėlius kepti keptuvėje, suteptoje alyvuogių aliejumi (1 valgomasis šaukštas) iš abiejų pusių kol pagels.

Uždengti keptuvę dangčiu ir palikti ten paplotėlius 10-15 min.

Gero apetito!

Tai jums tikrai patiks!

Visas svetainės turinys priklauso autoriams. Visos teisės apsaugotos. Mūsų tinklalapyje talpinami tik pramoginio pobūdžio straipsniai, surinkti iš visos planetos. Tinklalapio redakcija neatsako už duomenų tikslumą ir aktualumą. Kai kuriuose straipsniuose gali būti netikslių rekomendacijų ir patarimų, galinčių suklaidinti, todėl būtinai pasikonsultuokite su to profilio specialistu, prieš išbandydami.

Related Articles

You cannot copy content of this page