Receptai

Pjaustyti agurkėliai žiemai

Ingredientai

Pjaustytų agurkėlių paruošimui žiemai jums prireiks:

  • švieži nedideli agurkai – 500 g
  • svogūnas – 1 vnt
  • druska – 1,5 valgomojo šaukšto
  • cukrus – 1 stiklinė (nepilna)
  • ciberžolė – 1⁄4 arbatinio šaukštelio
  • garstyčių grūdeliai – 1 valgomasis šaukštas
  • obuolių actas – 1 stiklinė
  • kvapiųjų pipirų žirneliai – 7-8 vnt
  • 200 ml talpos stiklinė

Paruošimo etapai

Agurkus gerai nuplauti. Supjaustyti agurkus apie 0,5 cm storio griežinėliais.

Dėti į agurkus nuluptą svogūną, supjaustytą plonais žiedais ar pusžiedžiais, suberti druską, gerai
permaišyti, ant agurkų uždėti svarmenį ir palikti 3-4 val.

Į puodą supilti obuolių actą, berti cukrų, kvapiųjų pipirų žirnelius, garstyčių grūdelius ir ciberžolę,
permaišyti. Užvirinti marinatą, virti, kol ištirps cukrus.

Agurkus gerai nuplauti tekančiu vandeniu, leisti nutekėti nereikalingam skysčiui.

Dėti agurkus į verdantį marinatą.

Vėl viską užvirinti, virti 1 minutę – kol agurkai pakeis spalvą.

Išdėlioti pjaustytus agurkus į sterilizuotus stiklainius.

Uždaryti pjaustytus agurkus, paruoštus žiemai, išvirintais dangteliais, stiklainius apversti.

Toliau stiklainius uždengti iki kol pilnai atauš. Šį ruošinį galima laikyti kambario temperatūroje. Neįprastai
skanūs pjaustyti agurkėliai paįvairins jūsų žiemos meniu.

Gero jums apetito!

Visas svetainės turinys priklauso autoriams. Visos teisės apsaugotos. Mūsų tinklalapyje talpinami tik pramoginio pobūdžio straipsniai, surinkti iš visos planetos. Tinklalapio redakcija neatsako už duomenų tikslumą ir aktualumą. Kai kuriuose straipsniuose gali būti netikslių rekomendacijų ir patarimų, galinčių suklaidinti, todėl būtinai pasikonsultuokite su to profilio specialistu, prieš išbandydami.

Related Articles

You cannot copy content of this page