Receptai

Šį patiekalą ruošia tik Izraelyje. Ingredientų derinys toks sėkmingas, kad aš jums patariu irgi pabandyti

Ingredientai:

  • svogūnai – 6 vnt
  • faršas – 500 g
  • morka – 1 vnt
  • virti ryžiai – 100 g
  • druska – 1 arbatinis šaukštelis
  • juodieji pipirai – 2 arbatiniai šaukšteliai
  • vanduo – 150 ml
  • paprika – 3 valgomieji šaukštai
  • cukrus – 1 valgomasis šaukštas
  • aliejus – 110 ml
  • česnakas – 3 skiltelės
  • citrinos sultys – 2 valgomieji šaukštai
  • džiovintos slyvos
  • džiovinti abrikosai

Paruošimas:

1. Pradžiai išpjaunu svogūno pagrindą peiliu. Paskui darau įpjovas peiliu iki svogūno vidurio (foto).

.

2. Verdu svogūnus 10 minučių po užvirimo ant vidutinės ugnies. Toliau samčiu išimu svogūnus iš
vandens.

.

3. Paskui į mėsos faršą dedu smulkiai pjaustyto svogūno, druskos ir juodųjų pipirų.

4. Toliau dedu tarkuotą morką ir virtus ryžius. Viską permaišau.

.

5. Po to, kai svogūnai ataušta, išskaidau juos sluoksniais (foto).

.

6. Paskui pripildau svogūnus paruoštu įdaru iš faršo ir ryžių (balandėlių farširavimo principu).

.

7. Paskui sumaišau aliejų (galima naudoti alyvuogių), juoduosius pipirus, cukrų ir papriką.

8. Toliau kiekvieną farširuotą svogūną apvolioju padaže ir dedu į keptuvę „gėlytės“ forma.

.

9. Likusius svogūnų viduriukus irgi pamirkau padaže ir dedu į keptuvę.

10. Paskui dedu į keptuvę česnako skilteles, slyvas ir abrikosus. Į likusį padažą pilu citrinos sultis ir vandenį, viską permaišau ir užpilu gautą patiekalą.

.

11. Dedu „bacalonimą“ troškintis uždengtą dangčiu ant mažos ugnies 45 min. Paskui nuimu dangtį ir laikau patiekalą ant viryklės dar 15 min.

.

Gero apetito!

Related Articles

You cannot copy content of this page