Receptai

Sultingi vištienos kotletai: koks ingredientas garantuoja puikų skonį

Kadangi kiekviena šeimininkė į kotletus deda skirtingus ingredientus, tai ir skonis gaunasi skirtingas. Dažniausiai kaip priedai eina svogūnas, kiaušinis, o taip pat duona. Bet štai patyrę virėjai vietoje duonos į kotletus deda paprastą varškę. Jos privalumas tame, kad su varške kotletai gaunasi sultingesni ir švelnesni. O rūgštaus pieno produkto skonis puikiai papildo faršą.

Ingredientai

– 600 g vištienos file
– 200 g varškės
– 1 svogūnas
– 1 kiaušinis
– prieskoniai pagal skonį
– druska pagal skonį
– malti džiūvėsėliai kepimui
– aliejus

Paruošimas

1. Paimk 2 vištienos krūtinėles ir susmulkink į faršą. Tiesa, galima naudoti ir jau gatavą faršą iš parduotuvės. Susmulkink svogūną ir dėk į faršą.

2. Dabar reikia paruošti varškę. Atkreipk dėmesį, kad reikia imti nerūgščią varškę, juk ji gali sugadinti kotletų skonį. Geriausiai tiks naminė varškė. Jei produktas sudarytas iš didelių kruopelių, reikia jį sutrinti, kad kotletuose nesijaustų varškės. Tai galima padaryti šakute ar blenderiu. Dėk varškę į faršą.

3. Po to dėk į faršą kiaušinį, prieskonius bei druską ir viską gerai permaišyk. Drėgnomis rankomis formuok kotletus ir apvoliok juos džiūvėsėliuose.

4. Kotletus kepk saulėgrąžų aliejuje iš abiejų pusių. Gero apetito! Sultingus vištienos kotletus su varške gaminti labai paprasta, tačiau skonis gaunasi puikus.

Tiesa, apvoliojimą kotletams galima pasigaminti namuose savarankiškai.

Visas svetainės turinys priklauso autoriams. Visos teisės apsaugotos. Mūsų tinklalapyje talpinami tik pramoginio pobūdžio straipsniai, surinkti iš visos planetos. Tinklalapio redakcija neatsako už duomenų tikslumą ir aktualumą. Kai kuriuose straipsniuose gali būti netikslių rekomendacijų ir patarimų, galinčių suklaidinti, todėl būtinai pasikonsultuokite su to profilio specialistu, prieš išbandydami.

Related Articles

You cannot copy content of this page