Receptai
Agrastų uogienė su apelsinais
Agrastų uogienė su apelsinais turi minkštą, originalų ir egzotišką skonį. Siūlome jums paprastą šios uogienės virimo receptą.
Du skanūs ir naudingi produktai uogienėje puikiai vienas kitą papildo. Uogienė iš agrastų su apelsinais gaunasi ryški, saldi su malonia rūgštele. Dėka pektino, esančio agrastuose, ji tiršta, malonios konsistencijos, patogi tepti ant skrebučių ir įdaryti pyragus.
Uogienė iš agrastų su apelsinais – nebloga gydomoji priemonė. Agrastai pasižymi šlapimą varančiu, laisvinančiu ir tulžį varančiu poveikiu, normalizuoja medžiagų apykaitą, stiprina kraujagysles ir gerina kraujo gamybą. Apelsinai stiprina imunitetą, mažina cholesterino lygį, veikia kaip švelnūs laisvinamieji, teigiamai įtakoja odos būklę ir užkerta kelią akmenų susidarymui inkstuose.
Mes siūlome greitą agrastų uogienės su apelsinais receptą be nereikalingų rūpesčių.
Ingredientai:
- 1 kg agrastų
- 1 kg cukraus
- 2 apelsinai
Paruošimas:
Apelsinus užpilame verdančiu vandeniu ir paliekame 2 val. Tuo metu perrenkame agrastus, nuplauname, pašaliname uodegėles.
Apelsinus supjaustome kartu su žieve ir su agrastais sumalame mėsmale. Dedame masę į dubenį, užberiame cukrumi, užviriname ant nedidelės ugnies, verdame 20 min, nepamiršdami pamaišyti.
Pilstome karštą uogienę į sterilizuotus stiklainius, užsukame, kai atauš – išnešame į vėsią vietą.
Sėkmingų gaminių!