Receptai
Blyneliai „Zebrai“ sužavės tuos, kurie mėgsta valgyti ir akimis
Džiaugiamės dalindamiesi su jumis tingių, bet tuo pačiu įsimenančių ir skanių pusryčių, greitos vakarienės ar net deserto idėja!
Ingredientai:
– 250 g kvietinių miltų
– 3 valgomieji šaukštai miltų
– 1 kiaušinis
– 500 ml pieno
– 3 valgomieji šaukštai saulėgrąžų aliejaus
– 2 arbatiniai šaukšteliai kakavos
Paruošimo būdas:
1. Pieną, aliejų, kiaušinį, cukrų ir miltus dėkite į mikserio indą ir plakite 30 sekundžių dideliu greičiu. Perpilkite tešlą į kitą indą.
2. Atskirai nupilti 3⁄4 stiklinės tešlos. Sumaišykite ją su sijota kakava.
3. Pilti porciją pagrindinės tešlos į karštą blynų formą, paskirstyti po visą paviršių.
4. Ant blyno kakavine tešla nupiešti raštą. Tam geriau nuimti keptuvę nuo viryklės.
5. Apkepti iš abiejų pusių, kol pagels.
6. Gatavus blynus patiekti su šokoladine pasta, medumi ar mėgstamais priedais. Taipogi galima juos farširuoti saldžiais įdarais.
Gero apetito!