Receptai

Dabar „Silkę pataluose“ gaminu tik taip. Slaptas ingredientas, kuris daro salotas dar skanesnes

* Pradžiai iškepame daržoves orkaitėje. Galima jas ir išvirti, bet man labiau patinka salotos būtent su
keptomis daržovėmis. Virtose daugiau skysčio.

* Išverdu kiaušinius.

* Vieną svogūną smulkiai kapoju, dedu į dubenėlį. Ir dedu žiupsnį druskos, cukraus, 1 valgomąjį šaukštą 9% acto ir 3-4 valgomuosius šaukštus vandens. Gerai permaišau ir palieku svogūnus 15 min, kad jie pasimarinuotų.

* Galima ir nemarinuoti svogūnų salotoms. Bet man taip labiau patinka, nėra to svogūno aštrumo.

* Po to, kai daržovės ataušo, nulupu jas ir sutarkuoju.

* Nuvalau silkę ir pjaustau nedideliais kubeliais.

* O dabar slaptas ingredientas – imu dar vieną svogūną.

* Smulkiai jį supjaustau ir apkepu keptuvėje su trupučiu aliejaus kol pagels.

* Salotų formos dugną sutepu majonezu.

* Pirmu sluoksniu dedu sutarkuotų bulvių sluoksnį. Tolygiai paskirstau.

* Ant bulvių dedu sluoksnį silkės. Taip pat tolygiai paskirstau.

* Ant silkės truputį majonezo.

* Paskui eina sluoksnis marinuotų svogūnų.

* Paskui sluoksnis morkų. Ant morkų – majonezas.

* O ant majonezo aš dedu sluoksnį apkeptų svogūnų.

* Jų netgi nereikia daug. Jau net nedidelis jų kiekis daro salotas žymiai įdomesnes ir sultingesnes.

* Po svogūnų eina sluoksnis burokėlių.

* Tolygiai paskirstau burokėlius ir viršų sutepu majonezu.

* Ir pabarstau viršų smulkiai sutarkuotais kiaušiniais.

* Dabar sudėtingiausia – išlaikymas. Reikia dėti salotas į šaldytuvą nakčiai, kad jos gerai persisunktų. Jas
galima valgyti ir iškart, bet persisunkusios ir atšalusios jos skanesnės.

Viskas. Galima mėgautis!

Related Articles

You cannot copy content of this page