Receptai
Dedu skumbrę į butelį ir užpilu marinatu (netikėtai skanu)
Ingredientai:
- skumbrė – 2 vnt
Marinatui:
1. Svogūnų lukštai – nuo 3 svogūnų.
2. Druska – 3 valgomieji šaukštai.
3. Juoda arbata – 2 valgomieji šaukštai.
4. Cukrus – 1,5 valgomojo šaukšto.
5. Lauro lapai – 2 vnt.
6. Juodųjų pipirų žirneliai – 7-13 vnt.
7. vanduo – 1,5 l.
Paruošimo būdas:
1. Skumbrę valome ir nupjauname galvą.
2. Į puodą pilame 1,5 l vandens, dedame 3 šaukštus druskos, 1,5 šaukšto cukraus, 2 šaukštus
juodos arbatos, juodųjų pipirų žirnelius, lauro lapus ir 3 svogūnų lukštus.
3. Dedame puodą ant ugnies ir užviriname, verdame 5 minutes, o paskui ataušiname.
4. Patogiausia žuvį marinuoti buteliuose (pas mane 1 l talpos buteliai, kad tilptų į šaldytuvą). Žuvį
dedame į butelius.
5. Ataušusį marinatą perkošiame per sietą. Marinatas turi gautis tamsiai rudos spalvos.
6. Išpilstome marinatą į butelius. Viršų uždengiame folija ir dedame į šaldytuvą ar šaltą vietą 2
dienoms.
7. Praėjus 2 dienoms išimame žuvį, ji gaunasi labai švelni ir rūkyto prieskonio. Sūrymas, paruoštas svogūnų lukštų ir arbatos pagrindu, suteikia skumbrei gražią auksinę spalvą.
Vieną žuvį aš paprasčiausiai supjaustysiu ir patieksiu lėkštėje su svogūnais.
O antrą supjaustysiu į file ir truputį apkepsiu gerai įkaitintoje keptuvėje be aliejaus. Tiesą pasakius, šis variantas man patinka net labiau, nes skumbrė pagal skonį lyg paruošta ant anglių.
Abu variantai labai geri, sūdytą skumbrę galima valgyti kaip užkandį su duona ar virtomis bulvėmis, o antrą variantą galima patiekti su bet kokiu garnyru.
Būtinai pabandykite pasigaminti tokią žuvį ir pradžiuginkite visą savo šeimą!