Receptai

Tortas „Miško samanos“.Desertas švelnus ir nekaloringas. Miško uogos, plakta grietinėle ir maskarponės sūris suteikia tortui lengvumą ir purumą

Tortas vadinamas „Miško samanos“, nes jo atspalvis žalsvas. Atskleisime žalsvo torto atspalvio paslaptį – jo sudėtyje yra špinatų. Į tešlą dedami atšaldyti špinatai, tai nekeičia skonio, tačiau suteikia tešlai sultingumo, o desertas tampa žalsvos spalvos.

Desertas švelnus ir nekaloringas, galite sau leisti suvalgyti porą, o gal ir tris skanėsto gabaliukus. Miško uogos, plakta grietinėle ir maskarponės sūris suteikia tortui lengvumą ir purumą.

Ingredientai:

torto skersmuo 24 cm

Tešlai reikės:

450 g šaldytų, supjaustytų špinatų;
4 kiaušinių;
2 st. miltų;
1 ir 1/3 st. sviesto;
1 stiklinės cukraus;
3 a. š. kepimo miltelių.

Kremui reikės:

5 kiaušinių;
500 g maskarponės sūrio;
3/4 st. cukraus pudros;
1,5 st. uogų;
2 st. aviečių.

Torto papuošimui reikės:
aviečių ir mėlynių.

Gaminimas:

Špinatus sudėti į sietą ir nuvarvinti vandenį.

Po to į špinatus įdėti pusę sviesto normos ir susmulkinti su smulkintuvu taip, kad susitrintų iki visiškos tyrės.

Kiaušinius su cukraus pudra plakti (apytiksliai apie 7 minutes) tol, kol masė padvigubės ir taps balkšva. Į išplaktą kiaušinių masę sudėti špinatų tyrę ir likusį sviestą. Į gautą masę įmaišyti išsijotus miltus su kepimo milteliais ir viską gerai išmaišyti.

Kepimo formą iškloti kepimo popieriumi ir supilti tešlą. Kepti įkaitintoje iki 180 laipsnių orkaitėje. Kepti reikia apie 60 minučių. Iškepusį biskvitą perkelti ant grotelių ir palikti atvėsti, galima palikti visai nakčiai.

Būsimo torto biskvitus daliname į 3 dalis – pirmas viršutinis biskvitas turi būti šiek tiek plonesnis, nei du kiti, todėl juos reikia padalinti.

Kremo paruošimas. Suplakti kiaušinius, sumaišyti su maskarponės sūriu ir cukraus pudra, ir gautą masę plakti iki standumo. Tuomet iš standžios masės palikti 4 v. š. šio kremo, o į likusį kremą suberti avietes ir mėlynes, atsargiai išmaišyti.

Labai ilgai maišyti nereikia, tik iki tol, kol gaunasi reikiamą konsistenciją. Kremą su uogomis padalinti į dvi dalis ir pertepti biskvitus. Galima aptepti torto šonus, po to tortą pastatyti į šaldytuvą 3 valandoms, galima palikti ir visai nakčiai.


Prieš paduodant ant stalo torto viršų reikia papuošti šviežiomis uogomis ir vaisiais.

Skanaus!

Visas svetainės turinys priklauso autoriams. Visos teisės apsaugotos. Mūsų tinklalapyje talpinami tik pramoginio pobūdžio straipsniai, surinkti iš visos planetos. Tinklalapio redakcija neatsako už duomenų tikslumą ir aktualumą. Kai kuriuose straipsniuose gali būti netikslių rekomendacijų ir patarimų, galinčių suklaidinti, todėl būtinai pasikonsultuokite su to profilio specialistu, prieš išbandydami.

Related Articles

You cannot copy content of this page