Receptai

Imu dešreles, bulvių košę ir gaminu tokius „tinginių pyragėlius“, be to, nereikia minkyti tešlos

Kad paruoščiau visą lėkštę tokių tinginių pyragėlių, sugaištu apie pusvalandį! Užkandžio paruošimui
galima naudoti vakarykštę bulvių košę ar paruošti ją „nuo nulio“, o paskui truputį ataušinti. Idealu pietums
vietoj duonos arba užkandžiams.

Tinginių pyragėlių paruošimui prireiks:

  • bulvės – 1 kg
  • plonas lavašas – 1-2 vnt
  • dešrelės – 300 g
  • kiaušiniai (dideli) – 3 vnt
  • krakmolas (bulvių ar kukurūzų) – 2 valgomieji šaukštai
  • kvietiniai miltai – 4 valgomieji šaukštai
  • pienas – 2-3 valgomieji šaukštai
  • druska – 1 arbatinis šaukštelis
  • rafinuotas saulėgrąžų aliejus – pyragėlių apkepimui

Pradedame gamybą

Pirmiausia paruošime bulvių košę įdarui (kaip jau sakiau, galima naudoti vakarykštę bulvių košę), tam
bulves nulupame, supjaustome ir išverdame pasūdytame vandenyje. Vėliau nupilame vandenį ir dar
karštas bulves sutriname šakute ar grūstuve. Jei masė išeis sausoka, pilame truputį pieno ar grietinės
(ko turime). Taip pat galima įdėti truputį sviesto. Tačiau košė neturi išeiti per skysta! Ir leidžiame bulvių
košei visiškai ataušti.

Dabar imame lavašą, jei pas jus jis per didelis, supjaustome lakštais, vos didesniais už A4 formatą. Ant
kiekvieno lakšto dedame atitinkamą kiekį paruoštos bulvių košės ir tolygiai paskirstome nelabai storu
sluoksniu.

Toliau imame dešreles, nuimame apvalkalą ir dedame jas po vieną iš eilės.

Susukame standų vyniotinį.

Supjaustome 5-7 cm storio gabalėliais. Tą patį pakartojame su visais likusiais produktais.

Dabar gaminame tešlą apliejimui. Į gilų dubenį įmušame kiaušinius, beriame druską ir pilame pieną.

Pagal pageidavimą pikantiškumui galime pridėti maltų juodųjų pipirų ir/arba kitų prieskonių.

Porcijomis beriame miltus ir krakmolą. Galima dėti vien tik miltus, bet įbėrus krakmolo kepinys ilgai
išlieka minkštas. Permaišome tešlą šluotele, stengdamiesi pašalinti mažiausius gumulėlius. Gatava tešla
turi lengvai lietis, apgaubti ir nebūti per tiršta.

Dabar paeiliui imame paruoštus mūsų tinginių pyragėlius ir paeiliui mirkome juos tešloje.

Į keptuvę pilame truputį aliejaus, įkaitiname jį ir dedame tinginių pyragėlius. Apkepame iš dviejų pusių kol
susidarys graži apskrudusi gelsva plutelė.

Apkeptą partiją dedame ant popierinių servetėlių, kad pašalintume riebalų perteklių nuo paviršiaus.

Related Articles

You cannot copy content of this page