Receptai
Namie yra bulvių? Paruoškite auksaspalves bulvines spurgas!
Ingredientai
- bulvės – 3-4 vnt
- druska – 1 arbatinis šaukštelis
- cukrus – 1 valgomasis šaukštas
- pienas – 200 ml
- mielės – 15 g gyvų arba 5 g sausų
- kiaušinis – 1 vnt
- česnakų milteliai – 1 arbatinis šaukštelis
- paprika – 1 arbatinis šaukštelis
- krapai – 1 valgomasis šaukštas
- dešrelė – 1 vnt
- miltai – 400 g +
- aliejus kepimui
Receptas su foto
Virtas bulves sutrinu į košę.
Beriu 1 arbatinį šaukštelį druskos.
1 valgomąjį šaukštą cukraus.
Palaipsniui supilu 250 ml pieno.
Skystis turi būti šiltas.
Dedu 15 g šviežių mielių.
Permaišau.
Įmušu 1 kiaušinį.
Beriu 1 arbatinį šaukštelį česnakų miltelių.
1 arbatinį šaukštelį paprikos.
Valgomąjį šaukštą kapotų krapų ar petražolių.
Sutarkuoju dešrelę.
Gerai permaišau.
Išsijoju 300 g miltų.
Gerai permaišau.
Uždengiu dubenį su tešlą maistine plėvele.
Palieku tešlą pakilti 1 val.
Permaišau tešlą.
Suberiu likusius 100 g miltų, dar kartą permaišau.
Dedu į konditerinį maišelį.
Įkaitinu aliejų.
Nukerpu tešlą žirklėmis – gaunasi nedideli piršteliai.
Apkepu ant vidutinės ugnies gruzdintuvėje, kol pagels.
Dedu spurgas ant popierinių rankšluosčių, kad pašalinčiau aliejaus perteklių.
Spurgos gaunasi skanios ir švelnios.
Gero apetito!