Receptai

Kaip pagaminti pačią skaniausią mėtinę uogienę?

Ingredientai

  • 1 l vandens
  • 200 g mėtų
  • 1 citrina
  • 2 v.š. cukraus
  • 1 paketas želatinos
  • Žali maistiniai dažai

Kaip pagaminti pačią skaniausią mėtinę uogienę-1

Gaminimas

  1. Pirmiausia tau reikia pasiruošti mėtos lapus. Šakeles nuplauk ir padžiovink, o paskui supjaustyk kartu su koteliais.

Kaip pagaminti pačią skaniausią mėtinę uogienę-2

  1. Citriną nuplauk ir supjaustyk pusmėnuliais arba kubeliais. Sudėk mėtas ir citriną į verdantį vandenį.

  1. Periodiškai maišydama virk mėtą ir citriną apie 20 minučių. Po to nukošk nuovirą per smulkų sietelį. Rekomenduojama nukošti per sietelį bent porą kartų, kad jis pasidarytų skaidrus. Galima per marlę.

  1. Švarų nuovirą supilk atgal į puodą ir supilk ten cukrų. Virk dar 20-30 minučių. Kuo ilgiau virsi, tuo tirštesnė bus uogienė.

  1. Toliau reikia pridėti želatiną. Galima naudoti agaro miltelius. Supilti į puodą juos reikia pačioje virimo pabaigoje, gerai išmaišyti ir virti uogienę dar 2 minutes.

  1. Uogienės spalva savaime išeina nelabai viliojanti, tad reikia naudoti maistinius dažus. Tada ji bus ryškiai smaragdinės spalvos. Dabar beliko supilstyti uogienę į stiklainius, uždaryti gerai ir padėti žiemai.

Tai jums tikrai patiks!

Related Articles

Close