Receptai

Kepenėles pagal šį receptą valgo net vaikai: tiesiog supjaustau, sumaišau ir į keptuvę

Ingredientai:

– vištienos kepenys 500 g
– svogūnas 1 vnt
– grietinė 2 valgomieji šaukštai
– kiaušiniai 2 vnt
– petražolės pagal skonį
– miltai 3-4 valgomieji šaukštai
– džiovintas česnakas 1 arbatinis šaukštelis
– chmeli-suneli 1 arbatinis šaukštelis
– druska pagal skonį
– malti juodieji pipirai pagal skonį

Paruošimas

1. Kepenis nuplaukite, nusausinkite, pašalinkite riebalus ir plėves, supjaustykite smulkiais kubeliais.

2. Svogūną nulupkite, sukapokite mažais kubeliais. Šviežias petražoles ar kalendrą nuplaukite, susmulkinkite peiliu. Svogūną ir žalumynus dėkite ant kepenų. Įmuškite kiaušinius, dėkite grietinę ar plaktą riebią grietinėlę.

3. Mišinį permaišykite, berkite būtiną kiekį miltų, dėkite nurodytus prieskonius ir druską pagal skonį.

4. Masę kruopščiai permaišykite, sujungdami visus ingredientus tarpusavyje.

5. Įkaitinkite keptuvę, pilkite aliejų. Į karštą aliejų šaukštu dėkite nedideles tešlos porcijas, formuodami apvalius vienodo dydžio ruošinius.

6. Kepkite kotletus ant vidutinės ugnies iš abiejų pusių po 3 minutes, kol įgaus rusvą plutelę. Keptuvę uždenkite dangčiu, kad kotletų vidus išsitroškintų.

7. Po kepimo nusausinkite kotletus popierinėmis servetėlėmis, pašalindami viršutinį riebų sluoksnį.
Kotletus patiekite šiltus, pagardinkite juos padažu, salotomis ar garnyru.

Gero apetito!

Visas svetainės turinys priklauso autoriams. Visos teisės apsaugotos. Mūsų tinklalapyje talpinami tik pramoginio pobūdžio straipsniai, surinkti iš visos planetos. Tinklalapio redakcija neatsako už duomenų tikslumą ir aktualumą. Kai kuriuose straipsniuose gali būti netikslių rekomendacijų ir patarimų, galinčių suklaidinti, todėl būtinai pasikonsultuokite su to profilio specialistu, prieš išbandydami.

Related Articles

You cannot copy content of this page