Receptai
Patiekalas iš aguročių ir faršo. Greit paruošiamas, estetiškai atrodantis ir skanus patiekalas
Ingredientai
– agurotis 2 vnt
– kiaušiniai 5 vnt
– miltai 2-3 valgomieji šaukštai
– mėsos faršas 400 g
– svogūnas 1 vnt
– pomidorų sultys 200 g
– žalumynai 20 g
– paprika – pagal skonį
– druska – pagal skonį
Paruošimas
1. Aguročius nuplaukite, stambiai sutarkuokite kartu su žievele. Drožles pasūdykite, permaišykite, leiskite pastovėti 5 minutes, kad daržovės išleistų sultis. Į atskirą indą įmuškite kiaušinius.
Agurotį pilnai nuspauskite nuo sulčių, dėkite į kiaušinius. Sūrį sutarkuokite. Svogūnų laiškus ir petražoles nuplaukite, smulkiai supjaustykite. Sūrį ir žalumynus taip pat suberkite į dubenį su pagrindiniu mišiniu.
2. Mišinį permaišykite, berkite miltus, maltus pipirus ir druską pagal skonį, suplakite šluotele, maksimaliai išplakdami visus miltų gumulėlius.
3. Ant viryklės įkaitinkite keptuvę, paviršių sutepkite aliejumi, įpilkite vieną samtį tešlos, plonu sluoksniu paskirstydami po visą paviršių.
4. Taip pat iškepkite kitus egzempliorius. Turi gautis 6-7 aguročių blynai.
5. Atskirai paruoškite mėsos įdarą. Mėsą iš anksto sumalkite į faršą, berkite papriką, maltus pipirus, druską pagal skonį. Mišinį kruopščiai permaišykite rankomis, tolygiai paskirstydami visus prieskonius po faršą. Jei faršas labai tirštas, galima įpilti truputį šalto vandens.
6. Dėkite faršą ant vienos aguročių blyno pusės nestoru sluoksniu. Ant kiekvieno blyno išeis apie 1,5 valgomojo šaukšto mėsos faršo. Aguročių paplotį su įdaru susukite į stangrų vyniotinį.
7. Taip pat padarykite su kitais gaminiais.
8. Keptuvę sutepkite aliejumi, dėkite paruoštus vyniotinius. Užpilkite juos iki pusės pomidorų sultimis. Esant pageidavimui galima gardinti grietine, irgi gaunasi skaniai.
9. Uždenkite keptuvę dangčiu, dėkite ant viryklės. Užvirus skysčiui, sumažinkite ugnį iki minimalios, troškinkite patiekalą 30-35 min. Dalis pomidorų užpilo turi susigerti į vyniotinius.
10. Gatavus vyniotinius pabarstykite žalumynais, patiekite. Gero apetito!