Receptai

Kopūstus pastaruoju metu perku dažniau nei mėsą: rodau, kaip gaminu neįtikėtinai skanius kopūstų kotletus

Receptas:

– kopūstas 800 g
– manų kruopos – 0,5 stiklinės
– virtos soros (galima naudoti pusryčių likučius) – 4 valgomieji šaukštai, tiks bet kokia košė (grikių,
ryžių, avižų)
– miltai – 2 valgomieji šaukštai
– morka
– svogūnas
– švieži žalumynai (pas mane krapai)
– prieskoniai (pas mane džiovintų daržovių mišinys ir pipirai)
– druska
– malti džiūvėsėliai
– saulėgrąžų aliejus kepimui

Kaip gaminti:

Žinoma, mes neatsisakome ir mėsos. Vaikai valgo kalakutienos, vištienos ar jautienos kotletus. Tačia sau pastaruoju metu vis dažniau gaminu kopūstų kotletus. Ir ne todėl, kad pigiau, o todėl, kad skaniau! Labai rekomenduoju bent kartą pabandyti šį patiekalą. Patiks, aš įsitikinusi!

Kopūstus supjaustau gabalėliais. Įleidžiu į užvirusį pasūdytą vandenį ir verdu 3 min.

Paskui dedu į kiaurasamtį, kad nutekėtų visas vanduo.

Leidžiu kopūstams truputį ataušti ir smulkinu juos mėsmale.

Smulkiai supjaustau žalumynus. Kai nėra šviežių, naudoju šaldytus.

Smulkiai sutarkuoju morkas. Smulkiai supjaustau svogūną. Žinoma, galima svogūną smulkinti ir
mėsmalėje, tačiau šiuose kotletuose man labiau patinka pjaustytas.

Į smulkintus kopūstus dedu prieskonius ir druską. Dažniausiai šiems kotletams aš naudoju prieskonius iš
džiovintų daržovių ir žalumynų bei pipirus. Tačiau prieskonius galima imti bet kokius. Ten pat ir manų
kruopos. Permaišau.

Dedu paruoštas morkas, svogūną, pjaustytus žalumynus, miltus ir virtas soras. Būtent su soromis tokie
kotletai man patinka labiausiai. Tačiau vietoj sorų galima imti bet kokią košę – ryžių, grikių ar avižų.

Dažniausiai sunaudoju likusias nuo vakarienės košes. Bet galima ir specialiai išvirti. Verta!
Viską permaišau. Drėgnomis rankomis formuoju kotletus. Apvolioju juos džiūvėsėliuose ir apkepu
keptuvėje su įkaitintu aliejumi ant vidutinės ugnies. Kitą pusę pagarinu po dangčiu.

Dedu ant popierinio rankšluosčio. Ir viskas! Galima patiekti! Čia ir garnyro nereikia. Labai skanu su
grietinės padažu.

Visas svetainės turinys priklauso autoriams. Visos teisės apsaugotos. Mūsų tinklalapyje talpinami tik pramoginio pobūdžio straipsniai, surinkti iš visos planetos. Tinklalapio redakcija neatsako už duomenų tikslumą ir aktualumą. Kai kuriuose straipsniuose gali būti netikslių rekomendacijų ir patarimų, galinčių suklaidinti, todėl būtinai pasikonsultuokite su to profilio specialistu, prieš išbandydami.

Related Articles

You cannot copy content of this page