Receptai
Kotletai iš žuvų konservų – niekas iš pažįstamų tokių negamina
Originalių kotletų su įdaru viduje receptas. Pagrindui naudojame bulvių košę, permaišytą su žuvų konservais.
Konservus galima imti bet kokius pagal skonį – sairos, sardinių, tuno ir kitus. Įdarą darome iš sūrio, virtų kiaušinių ir sviesto. Kotletus galima kepti orkaitėje arba keptuvėje, pasirinkite tinkamą ruošimo būdą savarankiškai. Kotletai gaunasi labai švelnūs su sultingu įdaru viduje ir tvirta apskrudusia plutele, turi lengvą žuvies skonį ir aromatą.
Ingredientai
– bulvės 600 g
– sardinės aliejuje 240 g
– kiaušiniai 2 vnt
– svogūnas 1 vnt
– aliejus kepimui – pagal skonį
– druska – pagal skonį
– malti juodieji pipirai – pagal skonį
– kiaušiniai įdarui 2 vnt
– kietasis sūris 30 g
– sviestas 30 g
1. Bulves nuskuskite, išvirkite pasūdytame vandenyje. Virtas bulves sugrūskite grūstuve iki vienalytės masės.
2. Svogūną supjaustykite kubeliais, apkepkite aliejuje, kol lengvai parus. Keptus svogūnus dėkite į bulvių košę, įmuškite 2 kiaušinius.
3. Nuo žuvų konservų nupilkite visą aliejų, sutrinkite juos šakute, dėkite juos į bulvių košę.
Pabarstykite druska ir maltais pipirais, kruopščiai permaišykite, sumaišydami visus ingredientus tarpusavyje.
4. Atskirai paruoškite įdarą. Virtus kiaušinius supjaustykite nedideliais kubeliais, sumaišykite su stambiai tarkuotu kietuoju sūriu. Dėkite minkštą sviestą, kruopščiai permaišykite, gaudami vienalytę lipnią masę.
5. Iš bulvių ir žuvies masės formuokite maždaug 70 g svorio paplotėlius. Į vidurį dėkite po 1 valgomąjį šaukštą įdaro.
6. Paplotėlius susukite, pilnai paslėpdami įdarą viduje. Prieš kiekvieną naują porciją vilgykite rankas vandeniu arba aliejumi, taip bulvių košė prie jų nelips. Kiekvieną ruošinį apvoliokite miltuose, nereikalingą miltų sluoksnį nupurtykite. Kepimo formą sutepkite aliejumi, dėkite paruoštus gaminius.
7. Pašaukite formą į įkaitintą orkaitę, kepkite 200 laipsnių temperatūroje 10 min. Paskui sutepkite kotletų paviršių plaktu kiaušiniu, kepkite dar 15 minučių, kol atsiras rusva plutelė.
8. Patiekite gatavus kotletus.
Gero apetito!