Receptai

Mėsa bulvių pataluose. Šį receptą, gaunasi labai švelni ir neįtikėtinai skani, mėsa tirpsta burnoje!

Ingredientai:

– kiauliena 700 g
– grietinė 200 g
– druska 1 arbatinis šaukštelis
– malti juodieji pipirai pagal skonį
– bulvės 600 g
– kiaušiniai 2 vnt
– majonezas 2 valgomieji šaukštai
– miltai 3 valgomieji šaukštai
– svogūnas 1 vnt
– česnakas 2-3 skiltelės
– krapai pagal skonį

Paruošimas:

1. Kiaulienos minkštimą nuplaukite, supjaustykite nedideliais plokščiais kotleto dydžio gabalėliais. Mėsą uždenkite maistine plėvele, iš abiejų pusių išmuškite virtuviniu plaktuku, kad ji būtų plonesnė. Išmuštą mėsą pabarstykite maltais pipirais ir druska, padėkite į šalį, kad mėsa pasimarinuotų.

2. Bulves nuskuskite, nuplaukite, stambiai sutarkuokite. Bulvių drožles perdėkite į gilų indą, įmuškite kiaušinius. Svogūną ir česnaką taipogi sutarkuokite, dėkite į bulves. Berkite kvietinius miltus, dėkite grietinę.

3. Krapus nuplaukite, smulkiai sukapokite, berkite į pagrindinį mišinį, pabarstykite druska ir maltais pipirais,
kruopščiai permaišykite.

4. Ant nedidelio kiekio bulvių masės dėkite gabalėlį mėsos, jį uždenkite bulvėmis. Turi gautis bulvių kotletas su mėsos gabalėliu viduje.

5. Dėkite ant ugnies keptuvę, įpilkite aliejų , įkaitinkite. Į karštą aliejų dėkite bulvių ruošinius.

6. Kepkite ant vidutinės ugnies apie 3 minutes iš kiekvienos pusės, kol atsiras rusva plutelė. Paeiliui iškepkite visus gaminius, periodiškai įpildami aliejaus.

7. Kotletus perdėkite į kepimo formą ar skardą.

8. Užpilkite juos grietine arba grietinėle.

9. Formą pašaukite į įkaitintą orkaitę, kepkite 20 minučių, kol mėsa bus gatava. Ataušus patiekalui, dėkite ant stalo, pabarstykite šviežiais žalumynais.

Gero apetito!

Visas svetainės turinys priklauso autoriams. Visos teisės apsaugotos. Mūsų tinklalapyje talpinami tik pramoginio pobūdžio straipsniai, surinkti iš visos planetos. Tinklalapio redakcija neatsako už duomenų tikslumą ir aktualumą. Kai kuriuose straipsniuose gali būti netikslių rekomendacijų ir patarimų, galinčių suklaidinti, todėl būtinai pasikonsultuokite su to profilio specialistu, prieš išbandydami.

Related Articles

You cannot copy content of this page