Receptai

Pats paprasčiausias mažai sūdytų pomidoriukų receptas: skanu, greita ir aromatinga

Jei jūs mėgstate sūdytas daržoves, o seni receptai jums pabodo, tai skaitykite sekantį mažai sūdytų pomidorų receptą. Šie pomidorai patiks visiems, o ypač tiems, kas nemėgsta per sūrių daržovių. Maloniausia, kad nereiks gaišti daug laiko sūdymui.

Sūdymui tiks tik tie vaisiai, kurie yra stangrios formos, nepernoko, ir vidutinio dydžio. Idealus pomidoriukas bus tas, kurio diametras 6 cm. Prieš sūdymą nepamirškite pradurti pomidoriuko kojelės srityje. Tai galima padaryti paprasto dantų krapštuko pagalba.

Sūdymui jums prireiks:

  • pomidorai 2 kg
  • česnakas geriau šviežias 2 vnt
  • vanduo 2 l
  • krieno lapai, petražolės ir krapai
  • cukrus 2 arbatiniai šaukšteliai
  • druska 4 valgomieji šaukštai

Gaminame:

  • Prieš sūdymą kruopščiai nuplaukite kiekvieną pomidorą ir tik po to juos bus galima dėti į stiklainį ar kitą talpą.
  • Druską ir cukrų reikia ištirpinti vėsiame vandenyje. Paskui gautu skysčiu reikia užpilti pomidorus stiklainyje.
  • Dabar dėkite česnaką ir žalumynus. Juos galima tiek supjaustyti, tiek paprasčiausiai suplėšyti rankomis.
  • Dabar indus,kuriuose randasi pomidoriukai, reikės uždengti paprasčiausia lėkšte ir palikti dienai, kad pomidorai prisigertų sūrymo.
  • Praėjus dienai jūs galėsite valgyti skanius pomidorus, bet įsidėmėkite – jie ne ilgam laikymui.

Tai jums tikrai patiks!

Related Articles

You cannot copy content of this page