Receptai
Neįtikėtinai naudingi šaltalankiai su cukrumi
Šaltalankiai su cukrumi neįtikėtinai naudingi, bet kaip paruošti žiemai neverdant, ne visi žino. Tokio skanėsto nauda didžiulė, tame tarpe ir vaikams, tačiau reikia laikytis proporcijų.
Šviežiose uogose gausu aliejų,karotino, folio rūgšties ir riboflavino, kas labai svarbu nėštumo metu.
Šaltalankiai naudingi vaikams kaip vitaminų šaltinis, peršalimo ligų profilaktikai ir gydymui, imuniteto stiprinimui.
Paprasčiausias šaltalankių su cukrumi receptas žiemai – sumaišyti ingredientus proporcija 1:1 ir uždaryti stiklainiuose.
Sirupas, susidaręs laikymo metu – puiki priemonė kovoje su infekcijomis ir bakterijomis, o uogas galima naudoti kepiniams, desertams, dėti į įvairias šaltalankių arbatas ir paprasčiausiai valgyti šaukštu. Tačiau tai ne vienintelis būdas paruošti saulės uogas.
Sveikos uogos be virimo. Kilogramui atrinktų uogų prireiks 1400 g cukraus.
Nuplaukite ir nusausinkite uogas, pažiūrėkite, kad visos uogytės būtų sveikos. Sterilizuokite tarą, išdžiovinkite, dėkite uogas, sluoksniais berdami cukrų. Uždarykite dangteliais ir išneškite į rūsį.
Tokie šaltalankiai laikosi iki 2 metų. Naudojant ruošinį kompotui, cukraus dėti nėra būtinybės – jo pakaks.
Šaltalankių arbata puikiai derės su cukraus ruošiniu.