Receptai
Nekepti braškių rutuliukai: cukraus nededu, jokios tešlos, paruošiama per 20 minučių. „Rafaelo“ neprilygsta šiems rutuliukas

Ingredientai:
- 200 g smėlinių sausainių
- 90 g sviesto
- 150 g naminės varškės
- 200 g nedidelių braškių
- 2 v.š. cukraus pudros (jei sausainiai nelabai saldūs)
- 50 g kokoso drožlių
- Žiupsnelis vanilės

Gaminimas
- Sausainius susmulkink. Sumaišyk su varške, vanile ir suminkštintu sviestu. Jei masė nepakankamai saldi, pridėk cukraus pudros ir užmaišyk gautą tešlą. Ji neturi lipti prie rankų.
- Braškes (pageidautina vienodo dydžio) nuplauk ir pašalink uodegėles. Palik ant rankšluosčio, kad išdžiūtų.

- Paimk gabalėlį tešlos, rankomis suformuok paplotėlį 0,5 cm storio. Įdėk į vidų braškę, suvoliok į rutuliuką.
- Kiekvieną rutuliuką apvoliok kokoso drožlėse. Jei jų nėra, apvolioti galima ir sausainio trupiniuose arba smulkintuose riešutuose.
- Padėk rutuliukus į šaldytuvą 10minučių, kad sustingtų. Gero apetito!




