Receptai

Obuolių pyragas per 5 minutes darbo ir 30 minučių kepimo

Užpiltinio pyrago su obuolių įdaru receptas. Tešla gaminama kiaušinių bei pieno pagrindu, pridedant sviesto. Obuoliai pjaustomi skiltelėmis ir dedami į vidurį tarp dviejų tešlos sluoksnių.

Obuolius rinkitės sultingus, saldžiarūgščius. Pyragas gaunasi švelnus, orinis ir aromatingas. Iškepus tešlos gaunasi visai mažai, užtai labai daug minkšto obuolių įdaro.

Tokį pyragą labai skanu patiekti kartu su grietininiais ledais arba saldžiu grietinėlės kremu.

Ingredientai:
– cukrus ½ stiklinės
– kiaušiniai 3 vnt
– sviestas 70 g
– pienas 180 ml
– miltai 2 stiklinės
– kepimo milteliai 1 valgomasis šaukštas
– obuoliai 3 vnt

1. Paruoškite tešlą. Kiaušinius sumaišykite su cukrumi, suplakite šluotele ar mikseriu, kol gausis purios putos.

2. Sviestą ištirpinkite iki skystos būsenos, atvėsinkite jį, pilkite į kiaušinių mišinį. Paskui supilkite kambario temperatūros pieną, permaišykite.

3. Miltus persijokite per sietą, sumaišykite su kepimo milteliais, berkite į skystą mišinį.

4. Užmaišykite vienalytę tešlą. Kad pašalintumėte gumuliukus, darykite tai blenderiu.

5. Kepimo formą užtieskite kepimo popieriumi arba sutepkite sviestu, supilkite pusę paruoštos tešlos.

6. Obuolius nuplaukite, nulupkite odelę, išpjaukite šerdelę, minkštimą supjaustykite plonomis skiltelėmis. Gabalėlius dėkite ant tešlos keliomis eilėmis, šiek tiek uždėdami vieną ant kito.

7. Ant obuolių užpilkite antrą tešlos dalį, tolygiai išlygindami ją mentele. Tešlos viršų pabarstykite 2 šaukšteliais cukraus. Cukrų pagal pageidavimą galima sumaišyti su cinamonu, bus aromatingiau.

8. Ruošinį pašaukite į įkaitintą orkaitę, kepkite 180 laipsnių temperatūroje 30 min.

9. Gatavą pyragą atvėsinkite, išimkite iš formos, supjaustykite. Prie pyrago galima paruošti švelnų grietinėlės kremą, kuris puikiai dera su obuolių įdaru.

Gero apetito!

Visas svetainės turinys priklauso autoriams. Visos teisės apsaugotos. Mūsų tinklalapyje talpinami tik pramoginio pobūdžio straipsniai, surinkti iš visos planetos. Tinklalapio redakcija neatsako už duomenų tikslumą ir aktualumą. Kai kuriuose straipsniuose gali būti netikslių rekomendacijų ir patarimų, galinčių suklaidinti, todėl būtinai pasikonsultuokite su to profilio specialistu, prieš išbandydami.

Related Articles

You cannot copy content of this page