Receptai

Originalus užkandis gaminamas iš paprasčiausių ir nebrangių produktų

Įdomus užkandis, kuris patiekiamas kaip suvožtiniai su įdaru viduje. Jis gaminamas iš paprasčiausių ir nebrangių produktų.

Čia svarbiausia išsirinkti skanią ruginę duoną ir kokybišką silpnai sūdytą silkę. Marinuoti svogūnai puikiai papildo silkę ir kiaušinius.

Ingredientai :

– silpnai sūdyta silkė 250 g
– kiaušiniai – 4 vnt
– sviestas – 100 g
– majonezas – 70 g
– garstyčios – 1 arbatinis šaukštelis
– svogūnų laiškai – pagal skonį
– svogūnai – 2 vnt
– verdantis vanduo – 150 ml
– druska – 1⁄2 arbatinio šaukštelio
– cukrus – 1 arbatinis šaukštelis
– maistinis actas 9% – 1 valgomasis šaukštas
– ruginė duona – 8 riekės

* Svogūnus nulupkite, supjaustykite kubeliais, dėkite į dubenėlį, užpilkite actu ir karštu vandeniu, suberkite druską ir cukrų, permaišykite.

Svogūnus marinuokite kol skystis pilnai atauš. Kietai išvirkite kiaušinius, supjaustykite nedideliais kubeliais, 1-2 trynius palikite užkandžio papuošimui.

Į pjaustytus kiaušinius dėkite majonezą ir garstyčias, pasūdykite pagal skonį, permaišykite.

* Išdarinėkite silkę į file, pašalindami odelę ir visus kaulus. Žuvies file supjaustykite kubeliais. Ant kvadratinių ruginės duonos riekelių tepkite sviestą iš vienos pusės, gerai ištepdami visą paviršių.

* Viršuje dėkite pjaustytą silpnai sūdytą silkę. Nuo svogūnų kubelių nupilkite marinatą, dėkite juos ant
silkės.

* Virš jos dėkite kiaušinių masę, tolygiai paskirstydami po visą įdarą.

* Ant įdaro dėkite duoną, suteptą sviestu. Duoną truputį prispauskite, tačiau įdaras neturi kristi pro šonus.

* Kiekvieną sumuštinį perpjaukite į 2 dalis.

* Svogūno laiškus nuplaukite, supjaustykite, dėkite ant duonos su sviestu. Trynius, kuriuos palikote, smulkiai sutarkuokite, pabarstykite jais svogūnus.

* Užkandis paruoštas patiekimui.

Gero apetito!

Visas svetainės turinys priklauso autoriams. Visos teisės apsaugotos. Mūsų tinklalapyje talpinami tik pramoginio pobūdžio straipsniai, surinkti iš visos planetos. Tinklalapio redakcija neatsako už duomenų tikslumą ir aktualumą. Kai kuriuose straipsniuose gali būti netikslių rekomendacijų ir patarimų, galinčių suklaidinti, todėl būtinai pasikonsultuokite su to profilio specialistu, prieš išbandydami.

Related Articles

You cannot copy content of this page