Receptai
Vištiena su soda. Ji sultinga viduje, o viršuje pasidengusi traškia plutele. Idealiai tinka prie visų garnyrų ir daržovių salotų
Ingredientai:
- vištienos šlaunelės 2,4 kg
- soda 2 valgomieji šaukštai
- garstyčios 1 valgomasis šaukštas
- pomidorų pasta 1 valgomasis šaukštas
- česnakas 3-4 skiltelės
- citrina 0,5 vnt
- medus 2 valgomieji šaukštai
- saulėgrąžų aliejus 100 ml
- bazilikas pagal skonį
- druska pagal skonį
- malti juodieji pipirai pagal skonį
Paruošimas:
Nupjaukite viršutinę vištienos šlaunelių kauliuko dalį, sudėkite į dubenį ir užberkite soda.
Permaišykite ir leiskite pastovėti 2 minutes, po to gerai nuplaukite vandeniu.
Užpilui sumaišykite garstyčias, pomidorų pastą, skystą medų, išspauskite česnaką ir pilkite citrinos sultis.
Įkaitinkite gilią keptuvę ir apkepkite šlauneles iš visų pusiu po 1-2 min. Paskui sudėkite jas į tą pačią keptuvę taip, kad kauliukai būtų viršuje.
Sutepkite padažu ir troškinkite po dangčiu ant vidutinės ugnies 20 min.
Nuimkite dangtį, padidinkite ugnį iki maksimalios, berkite druską ir prieskonius. Ruoškite, kol pilnai išgaruos skystis, periodiškai apversdami šlauneles.
Vos kelios minutės marinavimo sodoje padarė vištieną žymiai švelnesnę. Ji sultinga viduje, o viršuje pasidengusi traškia plutele. Idealiai tinka prie visų garnyrų ir daržovių salotų. Gaminkite patys ir dalinkitės receptu su draugais!