Receptai

Pynutės prie arbatos kasdienai: šiandien su obuoliais, bet įdarus galima keisti kaskart (gražu ir labai skanu)

Ingredientai:

  • pienas – 150 ml
  • cukrus – 3 valgomieji šaukštai
  • sausos mielės – 2 arbatiniai šaukšteliai
  • sviestas – 200 g
  • druska – žiupsnis
  • miltai – 450-500 g

Įdaras:

  • obuoliai – 6 vnt (vidutiniai)
  • cukrus – 180 g
  • cinamonas – 0,5 arbatinio šaukštelio (pagal pageidavimą)

Paruošimo būdas:

Mielinės tešlos paruošimui į dubenį pilame 150 ml šilto pieno (apie 35 laipsnių),beriame 3 valgomuosius šaukštus cukraus ir 2 arbatinius šaukštelius sausų mielių. Gerai permaišome šluotele, uždengiame plonu rankšluosčiu ir paliekame 10-15 minučių mielėms aktyvuotis.

Dabar į ruošinį beriame žiupsnį druskų, pilame 200 g ištirpinto ir pilnai ataušusio sviesto, permaišome ir paskui per 2 kartus suberiame sijotus miltus. Pagrinde man išeina 450-500 g.

Užmaišome tešlą. Ji gaunasi tokia minkšta ir elastinga, su ja labai malonu dirbti. Tiesa, šią tešlą aš ruošiu be kiaušinių, kas daro ją maksimaliai švelnia. Tešlą dedame atgal į dubenį, uždengiame rankšluosčiu arba maistine plėvele ir dedame į šiltą vietą, kad ji pakiltų.

Aš dedu į elektrinę orkaitę, įjungtą iki 40 laipsnių, uždarau dureles. Tokiu būdu tešla pakyla keliskart greičiau.

O kol kas užsiimsime įdaru. Jis pas mus bus obuolinis, todėl obuolius nulupame, pjaustome į 4 dalis ir šaliname šerdelę. Stambiai sutarkuojame. Šiandien paėmiau 6 vidutinio dydžio obuolius.

Tarkuotus obuolius beriame į sausą keptuvę, beriame 180 g cukraus, įjungiame viryklę ir pastoviai maišydami , troškiname juos 10-15 min. Laikas priklauso nuo obuolių veislės, orientuojamės į obuolių išskiriamų sulčių kiekį.

Ir kai išgaruoja beveik visas skystis, obuoliai tapo minkšti, pagal pageidavimą dedame aromatinių prieskonių. Aš dedu 0,5 arbatinio šaukštelio malto cinamono. Gerai maišome 2 minutes ir labai aromatingas bei skanus bandelių įdaras gatavas. Leidžiame jam pilnai ataušti.

Tuo metu pakilo ir tešla, dedame ją ant miltais pabarstyto stalo ir pjaustome į 8 vienodo dydžio dalis.

Atitinkamai mums gausis 8 bandelės. Kol dirbame su vienu tešlos rutuliuku, kitus dedame ant stalo krašto ir uždengiame maišeliu ar rankšluosčiu.

Tešlos rutuliuką priplojame ir iškočiojame į kvadratą. Aš palyginu kraštus kulinarine mentele. Dabar vizualiai daliname tešlą į 4 dalis. Iš vienos pusės darome įpjovas, toliau darome įpjovas iš priešingos pusės.

Obuolių įdaras tuo metu ataušo, jis tirštas ir labai aromatingas. Dedame jį ant vienos nepjaustytos tešlos
dalies, o antra uždengiame įdarą.

Viršuje paeiliui dedame tešlos juosteles. Mums gavosi labai graži neįprastos formos bandelė.

Ruošinius dedame į skardą, užtiestą kepimo popieriumi, paliekame tarpus. Uždengiame rankšluosčiu ir
leidžiame pastovėti 15 min.

Aš nesutepu pynučių kiaušiniu, o iškart pašaunu jas kepti iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 25-30 min.

Nuo vaikystės mėgstu neįtikėtiną šviežių kepinių aromatą, skanų ir viliojantį.

Mano bandelės kepė lygiai 25 min. Išimame jas iš orkaitės ir leidžiame pilnai ataušti, o paskui pabarstome cukraus pudra.

Related Articles

You cannot copy content of this page