Receptai
Silpnai sūdyta lašiša su aperoliu ir apelsino žievele
Nepirkite gatavos žuvies. Pasigaminti ją namuose labai paprasta, o pirktinės ir naminės skonio net nėra ko lyginti.
Prieskoniai idealiai tinka ir atskleidžia žuvies skonį, o apelsino žievelė ir krapai suteikia gražią išvaizdą ir palieka puikų poskonį.
Žuvis laikoma šaldytuve apie 3 dienas ir jūs galite mėgautis skaniais pusryčiais bei salotomis, pridėję mėgstamų produktų pagal savo skonį.
Būtinai atkreipkite dėmesį į žuvies šviežumą.
Ingredientai:
– lašiša (file) 700 g
– druska 2 valgomieji šaukštai
– cukrus 1 valgomasis šaukštas
– džiovinti pankoliai 1 arbatinis šaukštelis
– baltieji pipirai ½ arbatinio šaukštelio
– nedidelis ryšulėlis krapų
– vieno apelsino žievelė
– aperolis 1 valgomasis šaukštas
Paruošimas:
Ištraukite kauliukus iš žuvies file. Nuplaukite ir nusausinkite popieriniais rankšluosčiais. Susmulkinkite prieskonius (galima grūstuvėje ar kavamalėje).
Sumaišykite druską, cukrų, smulkintus prieskonius (pankolius, baltuosius pipirus) viename inde.
Įtrinkite file iš visų pusių, tame tarpe ir odelę. Apšlakstykite aperoliu.
Pabarstykite smulkintais krapais ir apelsino žievele.
Dėkite į konteinerį odele žemyn. Laikykite šaldytuve. Po 6-12 valandų žuvis bus gatava.
Supjaustykite gabalėliais ir mėgaukitės puikiu skoniu.