Receptai

Skaniausias ir aromatingiausias chačapuris gaminamas vos per kelias minutes

Ingredientai:

  • Soda (gesinta actu)
  • druska, cukrus – pusė arbatinio šaukštelio
  • kefyras – 1 stiklinė
  • miltai – 3 stiklinės
  • kietasis sūris – 150 g
  • aliejus kepimui – pusė stiklinės
  • česnakas – 2 skiltelės

Paruošimas:

Paruošti tešlą. Kefyre ištirpinti cukrų, dėti druską ir nugesinti sodą.

Viską permaišyti šluotele. Išsijotus miltus berti mažomis porcijomis, pastoviai minkant masę.

Turi gautis pakankamai kieta tešla. Pabarstyti stalą miltais ir dėti tešlą. Suminkyti ir uždengti maistine
plėvele. Palikti 20 min. Sutarkuoti sūrį, dėti česnaką, viską pasūdyti pagal skonį. Aromatingą mišinį
padalinti į kelias dalis.

Tešlą irgi padalinti dalimis. Iškočiokite jas 4 mm storiu. Galima daryti tiek kaip pyragėlius, tiek kaip
čeburekus. Formuojant čeburekus, geriau dėti įdarą ant vienos tešlos pusės, o kita uždengti, pašalinant
nereikalingą orą iš vidaus. Tvirtai suspausti kraštus.

Gerai įkaitinti keptuvę su aliejumi ir apkepti kelis pyragėlius iki traškios plutelės. Mentele apversti į kitą
pusę.

Labai skanūs chačapuriai gatavi, vaišinkite artimuosius, o receptu dalinkitės su pažįstamais!

Visas svetainės turinys priklauso autoriams. Visos teisės apsaugotos. Mūsų tinklalapyje talpinami tik pramoginio pobūdžio straipsniai, surinkti iš visos planetos. Tinklalapio redakcija neatsako už duomenų tikslumą ir aktualumą. Kai kuriuose straipsniuose gali būti netikslių rekomendacijų ir patarimų, galinčių suklaidinti, todėl būtinai pasikonsultuokite su to profilio specialistu, prieš išbandydami.

Related Articles

You cannot copy content of this page