Receptai
Skaniausias pyragas su kopūstais pagal ypatingą receptą

Ingredientai:
- 1 svogūnas
- 1 morka
- 400 g kopūstų
- druska, pipirai – pagal skonį
Tešlai:
- 300 g miltų
- 200 g sviesto
- 0,5 arbatinio šaukštelio druskos
- 0,5 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių
- 1 kiaušinis
Paruošimo būdas:
- Svogūną supjaustome plonais pusžiedžiais. Apkepame, kol atsiras gelsva plutelė.
- Pjaustome kopūstus, sūdome, spaudžiame rankomis, kol susidarys sultys.
- Sutarkuojame morką stambia trintuve. Dedame ją į keptuvę prie svogūnų.
- Troškiname morkas apie 7 min.
- Paskui į keptuvę dedame kopūstus.
- Kai kopūstai bus gatavi, beriame ant jų arbatinį šaukštelį cukraus ir išmaišome.
- Kopūstus gaminame tol, kol juose neliks jokio skysčio.
- Paruošiame miltus, beriame į juos pusę arbatinio šaukštelio druskos, pusę valgomojo šaukšto cukraus ir kepimo miltelius.
- Sutriname sviestą ar margariną su miltais. Geriau imti sviestą iš šaldytuvo. Galima trinti rankomis, kad susidarytų vienalyčiai trupiniai.
- Į tešla mušame kiaušinį, užmaišome.
- Dedame tešlą į maišelį ir patalpiname ją šaldytuve maždaug valandai.
- Paminkome tešlą. Dalijame ją į 2 dalis. Viena turi būti truputį didesnė, kita – mažesnė.
- Didesnę dalį paskirstome formoje.
- Pakeliame bortelius.
- Kopūstus dedame į formą ant tešlos.
- Antrą pyrago dalį iškočiojame, dalijame į 4 dalis ir dedame į formą.
- Kraštai turi liestis su tešla.
- Užlipdome kraštus ir pašauname į orkaitę.
- Kepame 180 laipsnių temperatūroje pusę valandos. Likus dešimčiai minučių iki pabaigos pyragą sutepame tryniu.
- Išimame iš orkaitės ir leidžiame ataušti.



