Receptai
Sultingas pyragas su kefyru per 10 min + kepimo laikas. Tai jums tikrai patiks!
Ingredientai:
* kiaušiniai – 2 vnt
* cukrus – 200 g
* vanilinis cukrus – 1 arbatinis šaukštelis
* kefyras – 250 ml
* geriamoji soda – 0,5 arbatinio šaukštelio
* sviestas – 50 g
* miltai – 320 g
* obuoliai – 2 vidutinio dydžio
Sultingo pyrago su kefyru paruošimas:
* Sviestą pašildyti ir ataušinti.
* Kitame dubenyje įmušti kiaušinius, berti cukrų ir vanilinį cukrų. Plakti mikseriu apie 4 min. Mišinys turi padidėti apie 3 kartus.
* Į kefyrą dėti sodą ir išmaišyti. Truputį palaukti, kol kefyras ims putoti. Tai reiškia soda užgeso. Supilti kefyrą į kiaušinių mišinį ir permaišyti mentele.
* Pilti į mišinį tirpintą ataušusį sviestą ir išmaišyti. Miltus išsijoti ir dalimis berti į mišinį, kaskart sumaišant iki vienalytės masės. Tešla paruošta.
* Paruošti kepimo formą ir sutepti ją sviestu. Dėti tešlą į formą. Išlyginti.
* Obuolius nulupti ir išpjauti šerdelę. Po to obuolius supjaustyti skiltelėmis. Obuolių skilteles dėti į tešlą, lengvai įspaudžiant.
* Orkaitę įkaitinti iki 180 laipsnių. Kefyrinį pyragą kepti apie 40-50 min. Patikrinti pyrago gatavumą mediniu pagaliuku.
* Jei pyrago viršus parudo, o pyragas dar neiškepęs, reikia pridengti pyrago viršų folija. Iškepusį pyragą pilnai ataušinti ir supjaustyti gabaliukais.
Galima nešti pyragą į stalą.