Receptai

Saldainių rudenį neperku, darau iš moliūgo ryškias, gintarines cukatas: skanu, paprasta ir nebrangu

Noriu pasidalinti su jumis puikiu saldumyno, kuris taps puikiu pakaitalu pirktiniams saldainiams, receptu. Šis desertas gaminamas iš paprasto moliūgo, ir jūs gaunate skanias, ryškias nuostabaus skonio cukatas.

Produktai:

– 1 kg moliūgo
– 1-1,5 citrinos ar apelsino
– 300-400 g cukraus
– pora gvazdikėlių
– ketvirtis arbatinio šaukštelio cinamono
– ketvirtis arbatinio šaukštelio citrinos rūgšties
– 150-200 ml vandens, jei prireiks

Paruošimas:

Nuplaukite, nulupkite ir supjaustykite moliūgą gabaliukais, ne per mažais, nes džiūdami jie labai
sumažės. Dėkite į dubenėlį.

Citrusus supjaustykite pusžiedžiais ir dėkite prie moliūgo. Suberkite cukrų, berkite žiupsnelį druskos, permaišykite ir uždenkite dangčiu. Palikite mažiausiai 4-5 val, moliūgas turi išskirti sultis. O geriau palikti per naktį.

Per naktį mano moliūgas išskyrė štai tiek sulčių:

O jeigu sulčių mažai, reikia įpilti vandens. Viską dėkite į puodą ir dėkite visus likusius ingredientus.

Pastatykite puodą ant ugnies ir užvirus padarykite minimalią ugnį. Pavirkite 4-5 minutes ir nuimkite nuo
viryklės. Uždenkite dangčiu ir tegu masė aušta.

Paskui vėl dėkite ant ugnies ir vėl virinkite 5 min po užvirimo. Po to, kai moliūgų masė atauš, vėl pakartokite procedūrą. Taip reikia daryti 3 ar 4 kartus, kad moliūgo gabaliukai liktų vientisi, neirtų ir pasidarytų skaidrūs.

Po to perdėkite moliūgą į skardą ir pašaukite į orkaitę džiūti. Nustatykite nuo 60 iki 80 laipsnių temperatūrą, tik palikite orkaitės dureles truputį pravertas.

 

 

Visas svetainės turinys priklauso autoriams. Visos teisės apsaugotos. Mūsų tinklalapyje talpinami tik pramoginio pobūdžio straipsniai, surinkti iš visos planetos. Tinklalapio redakcija neatsako už duomenų tikslumą ir aktualumą. Kai kuriuose straipsniuose gali būti netikslių rekomendacijų ir patarimų, galinčių suklaidinti, todėl būtinai pasikonsultuokite su to profilio specialistu, prieš išbandydami.

Related Articles

You cannot copy content of this page